Az ígéret földje

- filmrakat | 2013. február 10. vasárnap
Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 4,00

Az ígéret földje (Promised Land) 2012-ben készült és Matt Damon neve fémjelzi, hiszen mint színész és társ forgatókönyvíró is részt vett az alkotásban. A gazdasági válság által sújtott McKinley kisvárosába érkezik Steve Butler (Matt Damon) és kollégája Sue Thomason (Frances McDormand), hogy az ott elfekvő földgáz készletek megszerzéséhez szükséges talajfúrási jogokat megvásárolják. Ehhez rendelkezésre áll a megfelelő tőke, a városka anyagi helyzete ellehetetlenült, így látszólag minden adott ahhoz, hogy a jogokat megszerezze a Steve által képviselt Global Crosspower Solutions energetikai multinacionális vállalat.

Az  ígéret földje 2

Matt Damon

Ám az elismert helyi tanár, Frank Yates (Hal Holbrook) – aki történetesen egy nemzetközileg elismert geológus – felveti, hogy a közösség együtt döntsön az ajánlat elfogadásáról. Vajon tisztességes a Global szándéka a jogok megvásárlásával? Steve kezdetben nem kételkedik ebben, de a dolgok szép lassan megváltoznak.

Az ígéret földje [+12]

dráma

Író: John Krasinski, Matt Damon
Rendező: Gus Van Sant

Szereplők:

Matt Damon,
Francis McDormand,
John Krasinski

Mozi Bemutató: 2013. 02. 28
Forgalmazza a Big Bang Média

Az ígéret földje is egy olyan történet, amiből nem maradhat ki a szerelem. Steve megismerkedik a helyi iskola tanárával, Alice-szel (Rosemarie DeWitt). Ahogy több időt tölt a városban, egyre jobban megkedveli az ott élőket, úgy nő benne a kétely: valóban helyes-e az, amit csinál. Amikor pedig Dustin Noble (John Krasinski), a dörzsölt környezetvédelmi aktivista is felbukkan, a szálak csak még jobban összekuszálódnak.

Az  ígéret földje 3

Rosemarie DeWitt

Matt Damon Az ígéret földje mondandójáról

A cselekmény Steve és Sue próbálkozását követi, amint meg akarják győzni McKinley lakosságát, hogy adják bérbe gazdaságuk fúrási jogát a Global Crosspower Solutions-nak, ahol ők dolgoznak, és amely az egyik legnagyobb energiavállalat az országban, nagyjából 9 milliárd dollárnyi vagyonnal – magyarázza Damon. – A város lakóinak különböző véleményük van arról, hogy ez jó-e vagy sem. Sok esetben ezek a bérbeadások mentik meg a családi gazdálkodást az elárverezéstől.
Ez egy összetett probléma, amely manapság egyre több közösséget megoszt – mondja Damon. – Mi lehetett volna érdekesebb nekünk, történetmesélőknek, mint feltenni a kérdést, hogy kik is vagyunk mi, amerikaiak? Steve hisz a munkájában, megpróbálja elérni, hogy az emberek bérbe adják a területeiket, mint lehetséges energiakutakat, mert szeretné, ha ezek a közösségek fennmaradnának.

Az ígéret földje egy érzelmes történet arról, hogy mi történik akkor, amikor a valódi emberek és a valódi pénz között konfliktus jön létre. A filmet Gus Van Sant rendezte John Krasinski és Matt Damon forgatókönyvéből, amelynek alapjául Dave Eggers története szolgált.

Az  ígéret földje 1

John Krasinski

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 + 5 =

Címlapról

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább