Az emlékek őre

Az emlékek őre Jonas (Brenton Thwaites) felnőtté válásának történetét meséli el. Jonas egy látszólag tökéletes világban él, ahol mindenki boldognak tűnik, nem tudják, mi a szenvedés, az éhség, vagy az erőszak.

Megismerkedik az érzelem fogalmával, Jonas beleszeret Fionába
Megismerkedik az érzelem fogalmával: Jonas beleszeret Fionába

Lois Lowry sci-fi regénye, Az emlékek őre több, mint 10 millió példányban kelt el világszerte, mi több, a Harper Collin legkeresettebb gyerek e-könyve! Filmajánló a Filmrakatban.

Az emlékek őre (+12)
2014 – színes, szinkronizált amerikai sci-fi

Eredeti cím: The Giver
Főszereplők: Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgard, Katie Holmes, Odeya Rush, Taylor Swift
Rendező: Phillip Noyce

Magyar hangok: Czető Ádám, Gáti Oszkár, Czető Zsanett, Kovács Nóra, Stohl András, Berkes Bence, Zsigmond Tamara, Vida Sári, Sipos Eszter Anna, Welker Gábor

Magyarországi mozipremier: 2014. szeptember 11. Magyarországi moziforgalmazó: Big Bang Media Kft.

Jonas az emlékek őrével, az Örökítővel
Jonas az emlékek őrével, az Örökítővel

Az emlékek őre – filmajánló

Nincs fájdalom, nincs szenvedés, nincsenek háborúk és színek. A családtagokat úgy válogatják össze és tizenkét éves korában mindenkinek eldől, hogy mi lesz a sorsa. A közösség naponta kap injekciókat, amellyel elérik, hogy ne legyenek érzelmeik, ne lássanak színeket, és a tudományos alapon ellenőrzött környezet megakadályozza őket abban, hogy bármilyen érzést keltsen az emberekben. Egyenlétben élnek: egyformák a házak, a ruházat és a család felépítése. Ebben a megtervezett harmóniában él Jonas (Brenton Thwaites) a távoli jövőben, ahol őt választják ki az emlékek őrének.

Jonas a jelenlegi emlékek őrével, az Örökítővel (Jeff Bridges) kezdi meg feladatának végrehajtására a felkészülést. Az öreg egy kedves ember, de az emlékek őrzése nagyon megterhelte. Az Örökítőtől kapott emlékekből Jonas megismeri, mi az öröm, a boldogság, a fájdalom, a szomorúság, a háború és a halál. Amint megismeri a közösség sötét titkait Jonas rájön, hogy ez az élet nem is olyan idillikus, és azzal, hogy az emlékeitől megfosztják a közösséget, megfosztják őket az örömtől is, hiszen az addig nem létezik amíg meg nem tapasztalják a szenvedést.

Eddig nem tudták mi az öröm, mi a boldogság
Eddig nem tudták mi az öröm, mi a boldogság

Jonas a mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes….

Hivatalos szinkronos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top