Az emlékek őre

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az emlékek őre Jonas (Brenton Thwaites) felnőtté válásának történetét meséli el. Jonas egy látszólag tökéletes világban él, ahol mindenki boldognak tűnik, nem tudják, mi a szenvedés, az éhség, vagy az erőszak.

Megismerkedik az érzelem fogalmával, Jonas beleszeret Fionába
Megismerkedik az érzelem fogalmával: Jonas beleszeret Fionába

Lois Lowry sci-fi regénye, Az emlékek őre több, mint 10 millió példányban kelt el világszerte, mi több, a Harper Collin legkeresettebb gyerek e-könyve! Filmajánló a Filmrakatban.

Az emlékek őre (+12)
2014 – színes, szinkronizált amerikai sci-fi

Eredeti cím: The Giver
Főszereplők: Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgard, Katie Holmes, Odeya Rush, Taylor Swift
Rendező: Phillip Noyce

Magyar hangok: Czető Ádám, Gáti Oszkár, Czető Zsanett, Kovács Nóra, Stohl András, Berkes Bence, Zsigmond Tamara, Vida Sári, Sipos Eszter Anna, Welker Gábor

Magyarországi mozipremier: 2014. szeptember 11. Magyarországi moziforgalmazó: Big Bang Media Kft.

Jonas az emlékek őrével, az Örökítővel
Jonas az emlékek őrével, az Örökítővel

Az emlékek őre – filmajánló

Nincs fájdalom, nincs szenvedés, nincsenek háborúk és színek. A családtagokat úgy válogatják össze és tizenkét éves korában mindenkinek eldől, hogy mi lesz a sorsa. A közösség naponta kap injekciókat, amellyel elérik, hogy ne legyenek érzelmeik, ne lássanak színeket, és a tudományos alapon ellenőrzött környezet megakadályozza őket abban, hogy bármilyen érzést keltsen az emberekben. Egyenlétben élnek: egyformák a házak, a ruházat és a család felépítése. Ebben a megtervezett harmóniában él Jonas (Brenton Thwaites) a távoli jövőben, ahol őt választják ki az emlékek őrének.

Jonas a jelenlegi emlékek őrével, az Örökítővel (Jeff Bridges) kezdi meg feladatának végrehajtására a felkészülést. Az öreg egy kedves ember, de az emlékek őrzése nagyon megterhelte. Az Örökítőtől kapott emlékekből Jonas megismeri, mi az öröm, a boldogság, a fájdalom, a szomorúság, a háború és a halál. Amint megismeri a közösség sötét titkait Jonas rájön, hogy ez az élet nem is olyan idillikus, és azzal, hogy az emlékeitől megfosztják a közösséget, megfosztják őket az örömtől is, hiszen az addig nem létezik amíg meg nem tapasztalják a szenvedést.

Eddig nem tudták mi az öröm, mi a boldogság
Eddig nem tudták mi az öröm, mi a boldogság

Jonas a mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes….

Hivatalos szinkronos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top