Az elnök végveszélyben

Az elnök végveszélyben című akciófilm azzal kezdődik, hogy John Cale (Channing Tatum) egykori tengerészgyalogos – kislánya kíséretében – állásinterjúra megy a Fehér Házba.

Ekkor még nem sejti, hogy a sikertelen interjú után mégis megkapja az élettől a lehetőséget: megmentheti az amerikai elnök (Jamie Foxx) életét.

Az elnök végveszélyben [+12]

2013 – színes amerikai akciófilm

Eredeti cím: White House Down
Fényképezte: Anna Foerster
Látvány: Kirk M. Petruccelli
Írta: James Vanderbilt
Rendezte: Roland Emmerich
Főszereplők: Channing Tatum, Maggie Gyllenhaal, Jamie Foxx, James Woods.

Mozibemutató: 2013. augusztus 29.
Magyarországon forgalmazza az Intercom.
Az elnök végveszélyben: az egykori tengerészgyalogos megvédi az elnök életét
Az elnök végveszélyben: az egykori tengerészgyalogos megvédi az elnök életét

Az elnök végveszélyben története röviden

A világ legjobban védett középületét elfoglalta egy terroristacsapat, ám jól kidolgozott tervük befejezéséhez az amerikai elnökre is szükségük van. Az épület fegyveresekkel van tele – egy paramilitáris egység mindenre elszánt tagjaival. Az elnöki testőrségbe vágyú zsaru azonban mindenre kész, hogy végrehajtsa azt a feladatot, amire felesküdött: meg akarja védeni az elnök életét és meg akarja menteni foglyul ejtett lányát.

Az elnök az (Jamie Foxx), akit egy magányos zsaru (Channing Tatum) véd
Az elnök az (Jamie Foxx), akit egy magányos zsaru (Channing Tatum) véd

Két ember bujkál a Fehér Házban. Árnyékként osonnak végig a folyosókon, liftaknában húzzák meg magát, a medence körül lapulnak. Az elnök az (Jamie Foxx), akit egy magányos zsaru (Channing Tatum) véd.

Channing Tatum szereti az akciójeleneteket

Channing Tatum – akiről legutóbb kislánya megszületése kapcsán adtunk hírt itt a Filmrakatban – Az elnök végveszélyben című film akciójelenetei kapcsán a www.totalfilm.com online magazinnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy szereti maga csinálni az akciójeleneteket.

Channing Tatum szereti az akciójeleneteket
Channing Tatum szereti az akciójeleneteket

Magam szeretem csinálni ezeket a jeleneteket. Mindig megnézem utána a moziban és tudom, hogy amikor a színész keresztül megy az ablakon, mikor vágja majd el az arcát az üveg, ekkor mindig mondom: „Ó gyerünk már!”. A jelenetben az egész cukorüveg, tehát nem fog sérülést okozni, de mégsem nézzük általában mi színészek végig a dolgokat, de én akkor is élvezem.

A teljes interjú itt olvasható!

Rendezte: Roland Emmerich

Roland Emmerich a német származású rendező hatalmas léptékű, óriási költségvetésű filmek készítésével írta bele magát az utóbbi évtizedek mozitörténetébe. Színészei mindig óriási ellenségek ellen harcolnak, és reménytelen helyzeteken lesznek úrrá: ő készítette többek között az azóta legendássá vált A Függetlenség Napjá-t, a Holnapután-t és a 2012-t. Kíváncsian várjuk, hogy az Amerikában már két hónappal ezelőtt bemutatott, Az elnök végveszélyben című filmje hogyan illeszkedik eddigi életművébe!

Roland Emmerich: Az elnök végveszélyben. Főszerepben Channing Tatum
Roland Emmerich: Az elnök végveszélyben. Főszerepben Channing Tatum

Az elnök végveszélyben szinkronos előzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − négy =


Scroll to top