Az élet napos oldala (2017) svéd film

Az élet napos oldala mozifilm: Svéd vígjáték a házaspárok mulatságos pillanatairól
Az élet napos oldala Svéd vígjáték a házaspárok mulatságos pillanatairól

A párok életében vannak jó és rossz pillanatok, ahogy azt Az élet napos oldala című svéd vígjáték is megmutatja. A történet három házaspár életének olykor abszurd, olykor mulatságos, de mindig valóságos pillanataiba enged bepillantást.

Az azonos című tévé show Svédországban korszakos sikert ért el. A belőle 2017-ben készült mozifilm a skandináv országok egyik kedvence volt, hetekig szerepelt a mozis toplistákon. Svédországban minden idők legjobb nem-karácsonyi indulását produkálta, összesen több mint 1 millió ember látta, amivel népszerűbb volt még a legfrissebb Star Wars-filmnél is.

A mozifilm filmajánlója és jelenetképei alatt találod a szinkronizált előzetest, melyből kiderül milyen lesz az új skandináv vígjáték.

Az élet napos oldala mozifim adatlap, plakát

Az élet napos oldala (2017) svéd filmplakátja

Színes, svéd film, készült 2017-ben, hossza 104 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: vígjáték, komédia
Nemzetközi filmadatbázis: Solsidan
Forgatókönyv: Jesper Harrie
Szereplők: Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh, Henrik Schyffert, Sven Wollter

Rendezte: Felix Herngren, Måns Herngren
Hazai mozipremier: 2018. június 14.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Üdvözöljük a svéd hétköznapokban! Az élet napos oldala három pár életébe enged betekintést, akik mindenki számára ismerős problémákkal küzdenek. Válások, szerelmek, gyerek utáni vágyakozás, bizarr szülők és íratlan fürdőzési szabályok nevettetik meg a nézőt. A karakterekben és abszurd helyzetekben pedig egy kicsit mindenki magára ismerhet.

Az élet napos oldala rendezője, Felix Herngren a svéd filmszakma sokoldalú figurája, sikeres tévésorozatok, filmek, reklámok rendezője, producere, emellett színészként is fel-feltűnik. Nevéhez fűződik a Magyarországon is nagy sikerrel vetített A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt elkészítése. A filmet három kategóriában jelölték a svéd filmszakma díjára, a Guldbagge-díjra (közönségdíj, színésznő, smink).

Jelenetfotók – képek

Kattints a képre és nagyobb méretben is megnézheted!

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Szinkronizált előzetes

Érdekességek

Azonos magyar címmel 2007-ben is jelent meg egy film a hazai mozikínálatban. A Ma place au soleil (My Place in the Sun, angol) című francia film szintén emberi kapcsolatokról szól, ám korántsem mulatságos, sokkal inkább drámai a történet.

Egy süteményfélét is így hívnak: Az élet napos oldala…

Scroll to top