Az élet ízei

Steven Spielberg és Oprah Winfrey producerek irányítása alatt készült Az élet ízei című film, egy csipetnyi Indiával és egy nagykanál francia bájjal. A csodálatos Helen Mirren a Red 2 után ismét egy határozott nőt alakít, aki a fegyver helyett, most fakanállal osztja az igazságot.

Az élet ízei című film 2 jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhoz

Az élet ízei (+12)

2014 – színes, amerikai romantikus film

Eredeti cím: The Hundred-Foot Journey

Rendezte: Lasse Halström
Richard C. Morais regényéből a forgatókönyvet írta: Steven Knight
Fényképezte: Linus Sandgren

Szereplők: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Le Bon, Vincent Elbaz

Bemutató dátum: 2014. augusztus 14. Forgalmazza a Pro Video.
Az élet ízei című film 1 jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhoz

Filmajánló – röviden:

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik. Az élet ízei című film 3 jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhozEgyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Nem csak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatozó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül.

Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nem csak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket…
Az élet ízei című film plakátja a Filmrakat filmajánlóhoz„ – Miért változtat meg egy kétszáz éves receptet?
– Mert kétszáz év talán épp elég volt neki.”

A „Csokoládé” rendezőjének legújabb filmje egy tökéletes gasztronómiai ízbomba, melynek fontos összetevői közül nem hiányozhatnak az illatos fűszerek, a színes alapanyagok, a szenvedéllyel fűtött jelenetek, és az ízletes kulináris élmények.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × öt =


Scroll to top