Az elegáns külső mögött szunnyadó keményfiú

- filmrakat | 2015. február 11. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Kingsman, a titkos szolgálat (2015) amerikai akció vígjátékColin Firth megjelenését és viselkedését tekintve a brit úriember mintapéldánya, de a Kingsman című film ezúttal megmutatja az elegáns külső mögött szunnyadó keményfiút. Aki a színész romantikus szerepei miatt ül be a moziba megnézni a filmet, nagyon meg fog lepődni!

A Kingsman – A titkos szolgálat ugyanis közel sem romantikus, hanem egy rendhagyó kémfilm: egy ízig-vérig angol, utolsó mandzsettagombjáig ragyogóan elegáns, finom modorú kém története, aki szárnyai alá vesz egy lejtőre került munkásosztálybeli fickót, és kitanítja a kémkedés művészetének minden rafinált csínjára-bínjára.

Mi az a Kingsman? A kormányon kívül és attól függetlenül működő elit szervezet. Tagjai emberbarát harcosok, modern kori lovagok, akik segítenek, ahol tudnak.

Ők a jó fiúk, sőt, egyenesen a legjobbak – mondja Colin Firth, aki Harry Hartot, avagy Kingsman-körökben használatos nevén Galahadet alakítja. – Manapság nem bízunk többé a kormányokban és az állami intézményekben, mert a közelmúlt történelmében jó néhányszor láttuk kárát irántuk való bizalmunknak. Az ember ezért jó szívvel fogadja a gondolatot, hogy létezik egy titkos szervezet, amely csupa nemes célt tűz ki maga elé, és amely mentes minden korrupt politikától, intézményi bürokráciától. A Kingsman-ügynökök korunk Kerekasztal-lovagjai.

Colin Firth és Samuel L. Jackson - Kingsman, a titkos szolgálatA gentleman kém tipikus figura a brit filmben, gondoljunk csak a John le Carré-adaptációkra, vagy akár napjaink high-tech Bond-filmjeire, melyek a hatvanas évek 007-es romantikájából sarjadztak elő. Firth, aki a Suszter, szabó, baka, kém című 2011-es opusban – mely ugyancsak le Carré-mű alapján készült – Bill Heydont alakította, örült a lehetőségnek, hogy akcióhőssé lényegülhet át.

A Kingsman régivágású mozi hősökkel és antihősökkel, akik emberfeletti képességekkel rendelkeznek, de nem valamely természeti áldás vagy csapás hatására. Mi nem tudunk repülni, de vannak olyan szerkentyűink, amikkel lehetetlennek látszó dolgokra is képesek vagyunk: különleges, titkos rendeltetésű öngyújtók, tollak, cipőtalpba rejtett pengék…

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × öt =

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább