Quantcast

Gary Oldman el nem hált leánykérésének története

Megkapta Gary Oldman élete első Arany Glóbuszát A legsötétebb óra (Darkest Hour – hazai bemutató: 2018. január 18.) főszerepéért. A filmben Winston Churchillt alakítja, a történet pedig arról a néhány hétről szól, amikor a brit miniszerelnök elérte, hogy a rossz kilátások dacára Anglia tovább harcoljon Németország ellen.

Oldman, aki talán az Oscart is megkapja teljesítményéért, egy beszélgetős műsorban elárulta, hogy a forgatáson teljes Churchill-jelmezben kérte meg felesége kezét, ami legalább akkora alakítás volt, mint a filmszerep.

Átvittem a térképszobába, nekiszegeztem a kérdést, mire azt mondta, igen – mesélte a színész Jimmy Kimmel műsorában. – De aztán kurjantott az ügyelő, hogy folytatjuk a forgatást, úgyhogy mennem kellett.

Ezek után Kimmel meglehetősen illetlen kérdést tet fel:

Ezek szerint nem sikerült Churchillként elhálni a sikeres leánykérést?

Oldman zavarba jött és elegánsan átsiklott a kérdés felett.

A színész az Arany Glóbusz átvételekor egyébként nem volt ilyen szégyenlős. A színpadon feleségének, Gisele-nek is megköszönte, hogy türelemmel viselte A legsötétebb óra forgatását, és megeresztett egy poént ezzel kapcsolatban:

Azt mesélte a barátainak, hogy este Winston Churchillel bújik ágyba, de reggel Gary Oldmannel ébred – ez szerintem még mindig jobb, mint fordítva.

Forrás: UIP Hírek

Scroll to top