Az ártatlanság virágai

Az ártatlanság virágai egy olyan országban élnek, ahol a tinédzserlányok pisztolyt kapnak a randin ajándékba. 1992. Tbiliszi, Grúzia. Zajlik a Szovjetuniótól való elszakadás, fokozódik a feszültség Abbáziával.

Az ártatlanság virágai világpremierje a tavalyi Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol a film elnyerte a Nemzetközi Artmozi Szövetség CICAE-díját.
Az ártatlanság virágai világpremierje a tavalyi Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol a film elnyerte a Nemzetközi Artmozi Szövetség CICAE-díját.

 

Az ártatlanság virágai (+12)

2013 – színes, grúz dráma

Forgatókönyv: Nana Ekvtimishvili
Producer: Simon Groß, Marc Wächter
Fényképezte: Oleg Mutu
Vágó: Stefan Stabenow

Rendezte: Nana Ekvtimishvili, Simon Groß

Szereplők: Lika Babluani, Mariam Bokeria, Zurab Gogaladze, Data Zakareishvili

Hazai bemutató dátuma: 2014. március 06. Magyarországon forgalmazza a Vertigo Media Kft.
Eka és Nativa jobban örült volna, ha egy más korban, más körülmények közé születik.
Eka és Nativa jobban örült volna, ha egy más korban, más körülmények közé születik.

Az ártatlanság virágai története röviden

1992. Tbiliszi, Grúzia. Zajlik a Szovjetuniótól való elszakadás, fokozódik a feszültség Abbáziával. Az emberek ízlelgetik az újonnan szerzett szabadságot, miközben még nosztalgiával tekintenek szovjet útlevelükre, és nem értik, miért kell fegyveres konfliktust folytatniuk. A kenyérért sorba kell állni, mindennapos az éhezés. Tinédzserek azonban még a legvérzivatarosabb időkben is vannak, bár kétségtelen, a két barátnő, Eka és Nativa jobban örült volna, ha egy más korban, más körülmények közé születik.

Ez egy olyan ország,  ahol pisztolyt kapnak a randin ajándékba a tinédzserlányok.
Ez egy olyan ország, ahol pisztolyt kapnak a randin ajándékba a tinédzserlányok.

A hétköznapi nehézségek mellett még a családi konfliktusokkal, iszákos apával is meg kell birkózniuk, így okkal gondolhatják, hogy a felnőtté válás a szokásosnál is nehezebb számukra. Egy olyan országban legalábbis, ahol pisztolyt kapnak a randin ajándékba. Ám a kaukázusi tinédzserlányokat ugyanazok a problémák és témák foglalkoztatják, mint bárhol a világon.

Röviden a filmről

Az ártatlanság virágai világpremierje a tavalyi Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol a film elnyerte a Nemzetközi Artmozi Szövetség CICAE-díját. Fesztiválkörútja során olyan további rangos mustrákon szerepelt és nyert díjakat, mint az „A” kategóriás Montreali Nemzetközi Filmfesztivál és a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál. Utóbbin a tinédzser lányok együtt nyerték el a legjobb színésznő díját. Az ártatlanság virágai volt Grúzia Oscar-nevezettje a legjobb külföldi film kategóriában. Az elsőfilmes Nana Ekvtimishvili és Simon Groß érzékeny drámája két fiatal lány felnőtté válásának történetén keresztül mutatja be a kilencvenes évek Grúziájának világát és az átalakulás időszakát.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + tizenhárom =


Scroll to top