Az acélember (2013) amerikai film

Amerikában egymásnak adják a mozivásznat a szuperhősök, de mind közül a legerősebb, legismertebb és legnépszerűbb Az acélember (Man of Steel )című film főhőse: Superman.

Az acélember (Man of Steel )című film főhőse: Superman
Az acélember (Man of Steel )című film főhőse: Superman

Vele együtt visszatérnek a moziba a már korábbról is ismert szereplők: Clark Kent (azonos Supermannel), Martha és Jonathan Kent, Lois Lane, ám kimarad a korábbi főgonosz: Lex Luthor. Utóbbi karakter helyét az egyik internetes portál szerint Hardy ezredes veszi át, bár a tisztet alakító Christopher Meloni cáfolta ezt.

AZ ACÉLEMBER 3D [+12]

amerikai sci-fi

Fényképezte: Amir Mokri.
Látvány: Alex McDowell.
Írta: Jerry Siegel, Joe Shuster, David S. Goyer, Christopher Nolan.
Producer: Christopher Nolan.
Rendezte: Zack Snyder

Főszereplők: Henry Cavill, Amy Adams, Russel Crowe, Michael Shannon, Kevin Costner, Laurence Fishburne, Diane Lane.

Hazai mozibemutató: 2013 június 20.
Forgalmazza az Intecom

Clark Kent, avagy Az acélember

Az emblematikus figurát Henry Cavill angol színészre bízta az alkotó csapat. A színész több kisebb szerep után eljátszhatta a VIII. Henrik életéről szóló Tudorok című televíziós sorozatban a királyhű Charles Brandon szerepét. A sorozat három évada hol az egyik, hol a másik tévécsatornán tűnik fel napjainkban is. A rendező Zack Snyder szerint Cavill a tökéletes választás arra, hogy felvegye Superman köpenyét és a pajzsot.

Az acélember: Henry Cavill a tökéletes választás arra, hogy felvegye Superman köpenyét és a pajzsot
Az acélember: Henry Cavill a tökéletes választás arra, hogy felvegye Superman köpenyét és a pajzsot

Kiemelkedő filmes egyéniségek

A legelső Superman (1978) produkciót is kitűnő nevek vitték sikerre, a címszerepben Christopher Reevet láthattuk és a főszereplők között volt még Marlon Brando és Gene Hackman is. Az alkotó gárdából meg kell említeni, a forgatókönyvíró Mario Puzzót, aki a Keresztapa trilógiát is jegyzi.

Az acélember alkotói gárdája napjaink sztárjaiból áll össze. A rendezői székbe a 300-at és a Watchmen – Az őrzők-et is alkotó fent említett Zack Snyder ült, a történet vázának kialakítását és a produceri feladatokat a Batman-trilógiával a világ legsikeresebb filmesévé vált Christopher Nolan vállalta.

Az acélember: az alkotógárda a hagyományokhoz hűen szupersztárok csapata
Az acélember: az alkotógárda a hagyományokhoz hűen szupersztárok csapata

Az acélember minden fontosabb szerepében Oscar-díjas, vagy legalábbis Oscar jelölt található: Lois Lane-t Amy Adams színésznő, az újság főszerkesztőjét az Laurence Fishburne, a távoli bolygóról érkezett gyerek örökbefogadó szüleit, Martha és Jonathan Kentet Diane Lane és Kevin Costner, igazi apját Russell Crowe alakítja.

Az Acélember röviden

Mivel az első Superman filmből javarészt ismert a történet, csak dióhéjban említjük meg a sztorit. A Krypton bolygóról származó, különleges képességekkel felruházott kisbabát talál a Kent házaspár, és sajátjaként neveli fel Smallville városában. A Clark Kent névre keresztelt fiú aztán elhagyja nevelőszüleit, hogy a nagyvárosban riporteri munkát vállaljon a Daily Planet nevű újságnál. Ugyanebben az időben feltűnik a városban egy titokzatos, kékruhás, piros köpenyes szuperhős, aki repülni tud, képes buszokat a levegőbe emelni, átlát a falakon és gyorsabb, mint a villám…

Az acélember szinkronos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + hat =


Scroll to top