Az a bizonyos első év (2013) angol film

Végre egy olyan vígjáték, amelynek az előzetesén – a cikk alján megtekinthető! – is lehet egy jóízűt nevetni: Az a bizonyos első év. A házasság első évéről van szó, az összeszokás, a régi szerelmek és az új barátok kálváriájáról.

Az a bizonyos első év 1
Az a bizonyos első év: Rose Byrne és Rafe Spall

Azt mondják, hogy Nat (Rose Byrne) és Josh (Rafe Spall) két teljesen különböző személyiség, ennek ellenére rövid ismerettség után egybekelnek. Hamar kiderül, hogy mégsem egymáshoz valók, kapcsolatukat mégis idilli boldogság övezi. Házasságuk első éve tele van kacagtató jelenetekkel, de emellett felbukkannak régi – és talán új – szerelmek is. De mit tartogat az első házas év?

Az a bizonyos első év 5
Itt még minden rendben, a java ezután jön

Az a bizonyos első év [+16]

romantikus vígjáték

Rendező: Dan Mazer
Szereplők: Rose Byrne, Anna Faris és Simon Baker

Forgalmazza a Budapest Film.
Bemutató: 2013. február 28.

Az a bizonyos első év (I give it a year) című filmről szóló beharangozót talán úgy kellett volna kezdeni, hogy a Borat és a Brüno egyik írója,  Dan Mazer vetette papírra a forgatókönyvét, és a rendezését is elvállalta. Így mindenki, aki látta az említett filmeket, tudja mire számíthat a vígjáték kapcsán.

Az a bizonyos első év dióhéjban

Az ambiciózus Nat és az írói álmokat dédelgető Josh két teljesen különböző személyiség, kapcsolatukat mégis idilli boldogság övezi. Az esküvői tanú beszédétől eltekintve, magát az esküvőt nyugodtan nevezhetjük mesébe illőnek. A fiatalok házasságát azonban nem mindenki nézi jó szemmel. Mind a család, mind pedig a barátok kétkedéssel viszonyulnak a frigyhez, és nem jósolnak hosszú jövőt a két szerelmesnek.

A házasság első éve számtalan kihívást tartogat Nat és Josh számára, és az összeszokás időszakát egy roppant kínos kérdés bonyolítja. Vajon tényleg az életre szóló Igazit választották? Miközben Nat és Josh a választ keresik, olyan szerelmi alternatívák bukkannak fel életükben, mint az ex-barátnő Chloe (Anna Faris) és az új munkatárs Guy (Simon Baker)…

Az a bizonyos első év lassan eltelik és az évforduló közeledtével egyikőjük sem akarja feladni a házasságot, de közben egyre csak felteszik maguknak a kérdést: ez tényleg ennyire bonyolult lenne?

Rose Byrne a házasságról és Az a bizonyos első év című filmről

Rose Byrnet a Popsugar riportere faggatta, hogy szerinte ez a film eltéríti-e az embereket házassági terveiktől, ha egy kicsit is bizonytalanok benne. A színésznő nevetve válaszolt a kérdésre:

Igen is és nem is. Ezt a filmet az író, rendező Dan Mazer így készítette el a házasság első évéről, amiről én tulajdonképpen mindig is hallottam, hogy nagyon nehéz. Nem vagyok házas, de a barátaim is azt mondják, hogy az első év nagyon nehéz, és ha ezen túljutott valaki, akkor már megnyomhatja az OK gombot. Ezt hallottam erről.

Szinkronos filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 4 =


Scroll to top