Az 1996-os atlantai olimpián talált pokolgép története filmen

Richard Jewell balladája (Meghísúsult merénylet az atlantai olimpián) jelenetfotóAz 1996-os atlantai olimpián talált pokolgép története elevenedik meg a Richard Jewell balladája című filmben.

Clint Eastwood, a korosodó rendező zseni ismét egy megtörtént eseményt dolgozott fel. A film főszereplője arról mesél, hogyan készült fel a szerepre.

Ismerje meg a világ a merénylet körüli igazságot!

Clint Eastwood revolveres igazságosztóként kezdte a pályáját, és kamerás igazságosztóként folytatja: rendezőként vagy egy évtizede szinte kivétel nélkül megtörtént eseteket dolgoz fel, olyan drámai pillanatokat, amelyeknek a főszereplője nagy bajban is hősies tettre volt képes, és a mester szerint az egész világnak tudnia kell róla.

A Richard Jewell balladája (Richard Jewell, hazai bemutató: január 30.) címszereplője éppen ilyen: a biztonsági őr, aki a ’96-os atlantai olimpián több száz ember életét mentette meg, amikor pokolgépet talált, nem sokkal később már a merénylet fő gyanúsítottjává vált.

Aki az atlantai olimpián pokolgépet talált...

Hirdetés

A film főszereplője alaposan felkészült a figurából, akit játszik, és nem volt könnyű dolga.

– Jobban féltem attól, amikor Richard Jewell édesanyjával kellet először találkoznom, mint amikor Clinttel – mondta a film főszerepét játszó Paul Walter Hauser. – Eastwooddal azért mégis összeköt minket, hogy egy szakmában dolgozunk. De végül is, nem volt baj: Jewell anyja nagyon sokat segített, sokat mesélt a fiáról, egészen apró, intim részleteket is elmondott róla. Szinte már túl sokat tudtam… És végül azt mondta, nagyon hasonlítok Richardra, olyanokat is úgy csinálok, mint ő, amikről talán nem is tudom, hogy csinálom. Elfogadott a fiának... pedig a plusz 15 kiló, amit fel kellett szednem a szerepért, még meg sem volt…

Forrás: IC Press

Richard Jewell balladája előzetes


Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × három =

Scroll to top