Arthur Newman világa

Arthur Newman nem a valódi neve, ő tulajdonképpen Wallace Avery, csak egy napon úgy döntött elege van az addigi életéből.

Egy középkorú férfi újra kezdi az életét és pont olyan nőt sodor az útjába a véletlen, aki szintén az újrakezdést választja. Két kiváló színész, Colin Firth és Emily Blunt főszereplésével készült, finom humorral átszőtt szerelmi történet, melynek során kiderül, hogy az újrakezdők hogyan tudnak azzá válni, akik valójában mindig is voltak.

Arthur Newman világa: két kiváló színész, Colin Firth és Emily Blunt főszereplésével készült a film
Arthur Newman világa: két kiváló színész, Colin Firth és Emily Blunt főszereplésével készült a film

Arthur Newman világa [+16]

2012 – amerikai romantikus film

írta: Becky Johnston
rendezte: Dante Ariola

főszerepben: Colin Firth, Emily Blunt és Anne Heche

Hazai mozibemutató: 2013. 09. 26
Magyarországon forgalmazza a Big Bang Media
Arthur Newmanként indul el Indianába, hogy profi golfozó legyen
Arthur Newmanként indul el Indianába, hogy profi golfozó legyen

Arthur Newman világa – a történet röviden

Wallace Avery belefáradt a saját életébe. Elvált, a fiától eltávolodott, a szerelmi életével elégedetlen, ezért úgy dönt, eljött az idő a radikális változásra. Szó szerint kisétál a saját életéből, új személyazonosságot vásárol, és immár Arthur Newmanként indul el Indianába, hogy profi golfozó legyen. Wallace szerint csak akkor kap új esélyt, ha új ember lesz belőle.

Csak akkor kap új esélyt, ha új ember lesz belőle
Csak akkor kap új esélyt, ha új ember lesz belőle

A terv azonban kisiklik, amikor belép a képbe Michaela Fitzgerald. A lány néhány óra alatt leleplezi Arthur Newman hamis személyazonosságát – a férfinak azonban sokkal tovább tart, amíg leleplezi a lányét.

Belép a képbe Michaela Fitzgerald
Belép a képbe Michaela Fitzgerald

A két ember mindenre elszántan akarja újra felépíteni az életét, eközben egymásba szeretnek és rájönnek, hogyan tudnak azzá válni, akik valójában mindig is voltak.

Dante Ariola rendező a filmről

Számomra ez a film az identitásról szól, arról, hogy kivé akartunk válni, és ehhez képest ki lett belőlünk. Izgalmas lefejteni a rétegeket egy figuráról, hogy kiderüljön, milyen is az igazi személyisége, milyen legbelül. Felfedezőút önmagunkba, amely mellőzi az önfelfedezés konvencionális fordulatait.

A két ember mindenre elszántan akarja újra felépíteni az életét
A két ember mindenre elszántan akarja újra felépíteni az életét

A színészek kiválasztásáról így beszélt a rendező:

Arthur Newman szerepére kizárólag Colin jöhetett szóba. Elküldtem neki a forgatókönyvet, aztán Londonba repültem, hogy találkozzunk. A személyes találkozás végleg meggyőzött arról, hogy ő Arthur. Többek közt arról is beszélgettünk, melyik színésznő elég kaméleon ahhoz, hogy jó Mike legyen, és hirtelen eszünkbe jutott Emily. Igazából sokkal hamarabb rátaláltunk a legalkalmasabb színésznőre, mint gondoltuk volna. Anne pedig mindig bele tud csempészni valami egyéni színt, különlegességet a karakterébe. M. Emmet Walsh-sal mindig is szerettem volna dolgozni, egyértelmű volt, hogy ez a jó alkalom.

Filmelőzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − kilenc =


Scroll to top