Arnold Schwarzenegger szívműtétje elkerülhetetlen volt

- filmrakat | 2018. március 31. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Arnold Schwarzenegger
Sürgősségi szívműtéten esett át Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzó, Hollywood korábbi sztárja. Erre azért volt szükség, mert sikertelennek bizonyult a katéteres úton történő aortabillentyű cseréje – adta hírül pénteken a TMZ amerikai celebhírportál.

A beavatkozás több órán át tartott, azóta Schwarzenegger állapota stabil.

A 70 éves Schwarzenegger csütörtökön érkezett a Cedars-Sinai kórházba a katéteres beavatkozásra. A honlap úgy értesült, hogy a beavatkozás egy kísérleti eljárás volt, amelynek során komplikációk léptek fel. Az orvosok felkészültek arra, hogy sikertelen lehet, és azonnal úgy döntöttek, hogy nyitott szívműtétet végeznek nála.

Nem ez az első alkalom, hogy Arnold Schwarzenegger szívműtéten esett át, 1997-ben is aortabillentyű cserét végeztek nála. Bár akkor az orvosok még nem látták szükségét a beavatkozásnak, a színész úgy döntött, hogy végezzék el a műtét addig, amíg fiatal. Akkor örökletes betegséggel magyarázta állapotát, amelynek semmi köze sincs a testépítőként szedett szteroidokhoz – olvasható a honlapon.

Az 1947-ben Ausztriában született Schwarzenegger 2003 és 2011 között volt Kalifornia állam kormányzója. A filmezést 1970-ben, a Herkules New Yorkban című filmmel kezdte és a mai napig nem adta fel. Legutóbb a Nyírjuk ki Günthert! című akció vígjátékban láthattuk, de a nemzetközi filmadatbázis adatai szerint 2018-ra, sőt 2019-re is vannak filmszínészi tervei.

Forrás: MTI, iMDb

Ha tetszik, jelezd nekünk: