Arany kalandfilm (2017)

Arany amerikai thriller,kalandfilm 2017 filmajánló » Filmrakat.huKenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Arany thriller, kalandfilm

Arany amerikai thriller, kalandfilm

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 121 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Gold

Forgatókönyv: Patrick Massett, John Zinman
Szereplők: Matthew McConaughey, Bryce Dallas Howard, Edgar Ramírez, Toby Kebbel, Corey Stoll, Stacy Keach
Rendezte: Stephen Gaghan

Magyarországi bemutató: 2017. február 16.

Magyarországon forgalmazza: Freeman Film.

Arany rövid tartalma – filmajánló

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel – csak éppen pénze nincs. Wells azonban nem az a fickó, aki egykönnyen feladja. Feltesz mindent egy lapra, és egy vállalkozó szellemű  geológussal, Michael Acostával (Edgar Ramirez) együtt nekivág a fülledt indonéziai dzsungelnek, ahol egy elképesztően gazdag arany lelőhelyre bukkannak.
A leletnek gyorsan híre megy, a vállalat részvényeit szétkapkodják, a két szerencselovag pedig egyik napról a másikra a Wall Street csúcsán találja magát. Wells, az aranyásók rocksztárja, a milliárdokkal járó kiváltságok minden pillanatát észvesztően élvezi: féktelen költekezésbe kezd, a fényűző partyjain a csinos bombázók állandó vendégekké válnak. De a hirtelen jött sikerre hamar felfigyelnek, köztük az indonéziai kormány és az FBI is. Wells hajthatatlan: bármire képes, hogy a nehezen megszerzett pénzt megtartsa. De vajon elég tökös lesz ahhoz, hogy a nagy hatalmú fejesekkel is szembeszálljon?   

A ’90-es évek elején kirobbanó Bre-X vállalat bányacsalásának igaz történetén alapuló Arany című filmet az Oscar®-díjas Stephen Gaghan rendezte (Traffic, Sziriána), aki igazi sztárparádét vonultatott fel. A főszerepben az Oscar®-díjas Matthew McConaughey látható, a mellékszerepekben pedig többek között a Golden Globe-díjra jelölt Edgar Ramírez (A lány a vonaton) valamint a Jurassic World és A lány a vízben sztárja, Bryce Dallas Howard remekel.
Kenny Wells (Matthew McConaughey) az Arany című filmben

Fotók: Freeman Film

Filmelőzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top