Antonio Banderas egy bosszúszomjas és befolyásos őrültet alakít

Patrick Hughes rendező mindig is Antonio Banderast szerette volna Arisztotelész Papadopolusz görög milliárdos, a Sokkal több mint testőr 2. főgonoszának szerepére. Banderas pedig örömmel vállalta el a szerepet….

Antonio Banderas egy bosszúszomjas és befolyásos őrültet alakít
Antonio Banderas és Salma Hayek a Sokkal több mint testőr 2. című filmben

Lássuk, hogy vélekedik Antonio Banderas az általa alakított főgonoszról!

Patrick Hughes rendező mindig is Antonio Banderast szerette volna Arisztotelész Papadopolusz görög milliárdos, a Sokkal több mint testőr 2. főgonoszának szerepére. Banderas pedig örömmel vállalta el a szerepet.

Antonio Banderas:

Szeretem a vígjátékokat, és a gonosz szerepét is, mert ezek a rosszfiúk gyakorlatilag bármit megtehetnek. Különösen ha egy szociopata figuráról van szó, mint ez esetben is. Papadopolusz egyfajta jobboldali metaforája minden olyan európainak, aki nem ért egyet az Európai Unióval. A görögök jogaiért harcol, de nem hinném, hogy a való életben örülnének egy ilyen képviselőnek. Valójában ez a figura csak saját magáért küzd, de a film során kiderül, hogy valaha ő is jobb ember volt. Most pedig egy nagyon megkeseredett, nagyon rossz ember.

Papadopolusz minden baj önhitt és bosszúszomjas forrása. Görög honfitársai utcai zavargásokkal lázadnak az EU szankciói ellen, ő pedig komoly bosszúhadjáratba kezd az EU
ellen.

Ráadásul egy réges-régi, rosszul végződött szerelmi kapcsolata Soniával is visszavágásra sarkallja. Csak emlékeztetőül: Sonia Kincaid (Salma Hayek) Darius Kincaid bérgyilkos (Samuel L. Jackson) felesége, hírhedt nemzetközi csaló.

Papadopolusz túlreagálja a dolgokat. Külsőre Liberace, a Sebhelyesarcú és Arisztotelész Onasszisz keveréke, szőke pompadour frizurával és egészségtelenül napbarnított bőrrel. Minden szempontból groteszk figura, ám amivel a mozivásznon találkozunk, az már a visszafogottabb változata.

Antonio Banderas:

– Eredetileg sokkal komikusabbnak szántam a figurát, ám a forgatás során elkezdett egészen veszélyessé és fenyegetővé válni, és rájöttem, hogy erre van szükség. Hatalma volt, intelligenciája, pénze és egy egész hadseregnyi vérszomjas csatlósa. Ma is léteznek ilyen emberek szerte a világban.

Az amerikai filmvilágba való belépése óta Antonio Banderas vitathatatlanul nemzedéke egyik vezető nemzetközi színésze. A kritikusok számos elismeréssel jutalmazták filmes, televíziós és színpadi alakításait, illetve a rendezői székben végzett munkáját. 2005-ben csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

Forrás: Prorom

Ha tetszett a film magazin híre, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + nyolc =

Scroll to top