Antoine Fuqua nem a dajkamesék híve

- filmrakat | 2014. szeptember 7. vasárnap
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Antoine Fuqua nem gyerekeknek meséli történeteit, már csak azért sem, mert eddigi legnagyobb sikereit a korhatáros filmekkel érte el. A védelmező című film sem dajkamese lesz kisiskolásoknak…

Fontos, hogy az ember tudja, miben jó. Antoine Fuqua például súlyosan korhatáros filmeket tud igazán rendezni. Pályája legnagyobb sikerei mindig azok voltak – a Gyilkosok gyilkosá-tól kezdve, a Kiképzés-en át A védelmező-ig (+18) –, amelyekről kitiltották a fiatalokat.

A rendező abban hisz, hogy az erőszak a film kihagyhatatlan része. Ahol elszégyenlősködik, ott nem születik igazi mozi: új, Denzel Washington főszereplésével készült akciófilmjében is olyan jelentek kerültek a vászonra, amelyek valószínűleg a legedzettebb akciórajongókat is meglepik majd.

A védelmező - jelenetfotó

A védelmező – jelenetfotó

Antoine Fuqua a finomkodásról

– Talán az a baj, hogy kicsit régimódi vagyok – vélte Fuqua. – Scorsese sem finomkodott, amikor a Taxisofőr-t csinálta, de Coppola is kemény pasas. Ha egy jelenetben erőszak van, akkor nem fogok mindenféle trükköt meg vágást bevetni, hogy ne lássuk igazán, mi történik. Denzel Washington profi gyilkológépet alakít a filmben. Nyilván meg kell mutatnunk, mitől olyan profi. Ha állon vág valakit, annak a fogai ott maradnak az öklébe nyomódva – ezt a filmet nem óvodásoknak csináltuk. Ez van. Nekem nem megy másképp.

A védelmező (+18) – The Equalizer – hazai bemutatója: 2014. szeptember 25.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább