Anthony Hopkins a Westworld főszerepében

Semmi különleges nincs abban, ha Anthony Hopkins főszerepet játszik. Az érdekesség ebben az esetben az, hogy az Oscar-díjas brit színész először alakítja egy tévésorozat főszerepét!

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins

Legutóbb a hazai mozinézők a régmúltban játszódó Noé című filmben, mint Matuzsálem találkozhattak Anthony Hopkinssal, aki hamarosan az HBO csatorna Westworld című, a jövőben játszódó produkciójában dolgozik majd az alkotókkal, J. J. Abramsszel és Jonathan Nolannel.

A tévésorozatot a Feltámad a vadnyugat című, Michael Crichton regénye nyomán forgatott 1973-as sci-fi ihlette. A bevezető epizódot, a pilotfilmet J. J. Abrams, a Star Wars VII. részének rendezője készíti Chritopher Nolan öccse és állandó munkatársa, Jonathan Nolan közreműködésével. Abrams executive producerként, Nolan executive producerként és rendezőként is jegyzi a munkát – ismertette szerdán a The Hollywood Reporter.

A saját gyártású, színvonalas sorozataira nagy hangsúlyt fektető tévécsatorna tájékoztatása szerint Hopkins egy élménypark, a Westworld igazgatóját alakítja. A parkban tehetős emberek számára nyújtanak páratlan élményt: vadnyugati kaland, középkori lovagi torna vagy ókori szórakozás vár rájuk. A mesterséges világ azonban darabjaira hullik, amikor a vadnyugati látványosság egy androidja kilép a szerepéből.

Anthony Hopkins
Matuzsálem szerepére – őt csak egyszer említi a Biblia az Ádámtól Noéig vezető vérvonal egyik tagjaként, aki kora leghosszabb életű embere – a film alkotói az Oscar®-díjas Anthony Hopkinst kérték fel.

A Noé, A bárányok hallgatnak és a Napok romjai sztárjához Evan Rachel Wood csatlakozik a szereposztásban. Ő játssza a westworldi farmerlányt, aki rájön arra, hogy a körülötte lévő világ nem valóságos, egész addigi élete ügyesen felépített hazugság.

Anthony Hopkins a filmvásznon szerzett hírnevet magának, de számos tévészerepet is vállalt már. Narrátora volt a 2007-ben készült American Masters-sorozatnak, 1981-ben A bunker című Hitlerről szóló tévéfilm főszerepéért Emmy-díjat kapott, és 1989-ben a Szép remények című minisorozatban is szerepelt. Oscar-díját A bárányok hallgatnak című thrillerben nyújtott alakításáért vehette át 1992-ben.

Forrás: MTI | www.hollywoodreporter.com

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 11 =


Scroll to top