11 dolog, amit nem tudtál Hugh Jackmanról

11 dolog, amit nem tudtál Hugh Jackmanról
Hugh Jackman az Új Múlt című filmből

Sokan azt gondolják, hogy Hugh Jackman amerikai filmsztárról nem lehet újat mondani. Pedig lehet! Kezdjük mindjárt azzal, hogy Hugh Jackman nem amerikai, hanem ausztrál!

2021 augusztusában Hugh Jackman új filmjétől hangos a mozis sajtó. Az Új Múlt mozipremier apropóján gyűjtöttünk össze 11 érdekes információt a színészről, amiről talán még te sem hallottál.

Most megtudhatsz 11 érdekességet Hugh Jackmanről

1. Nem amerikai és nem az a neve, hogy Hugh Jackman! Ugyanis a teljes neve Hugh Michael Jackman és angol szülők gyermekeként Ausztráliában, pontosabban Sydneyben látta meg a napvilágot 1968. október 12-én.

2. Lehetett volna akár újságíró is Hugh Jackman. A végzettsége megvan hozzá, ugyanis a Sydney-i Műszaki Egyetemen kommunikáció szakon végzett. Igaz, amint megkapta a diplomáját, azonnal elvégezte a Nyugat-Ausztál Előadóművészeti Akadémiát.

3. Kevés szabadidejében szeret golfozni, szörfözni és imádja a zenét. Zongorán és gitáron is játszik.

4. Felesége Deborra-Lee Furness ausztrál színésznő, rendező és filmproducer. Egy forgatáson találkoztak. A hölgy 13 évvel idősebb mint Hugh Jackman, ettől függetlenül 1996-ban kötött házasságuk a mai napig kitart. Nem úgy, mint a legtöbb, Hollywoodban befutott sztárnak. Két gyermeket nevelnek, mindkettőt adoptálták.

5. Bekerült a People magazin 50 legszebb embere közé. Öt egymást követő évben! (2000- 2004)

6. Egy ikonikus szerep: Rozsomák/Farkas. Az X-Men rajongók kedvence ebben a szerepben, ám eredetileg nem őt jelölték erre, hanem Dougray Scottot. A skót színész azonban lemondta a szerepet. Egyes vélekedések szerint azért, mert ütközött volna a Mission: Impossible 2-vel, ahol a főgonoszt kellett eljátszania. Egy másik magyarázat egyszerűbb: motorbalesete miatt mondta le a lehetőséget Scott, így Hugh Jackman kapta Farkas (Logan) szerepét.

7. Szeret énekelni és tud is. Több musicalben is játszott a színpadon és a filmvásznon elénekelte a Nyomorultak főszerepét is. Aki nem hiszi, nézze meg:

Így énekel Hugh Jackman

8. Súlyos betegséggel, bőrrákkal kezelték 2013-ban. Nem találnád ki, hol jelentkezett nála a betegség. Az orrán! 2017-ben arról írt a média, hogy hatodszor is meg kellett műteni az orrát.

9. 2013-ban elnyerte a legjobb férfi főszereplő Golden Globe-díját zenés film vagy vígjáték kategóriában. Az elismerést a Nyomorultakban nyújtott alakításáért kapta. Oscar-díjra is jelölték már, az aranyszobrot azonban még nem kapta meg.

10. Újságíróként nem, de bohócként dolgozott fiatal korában. Elsősorban születésnapi zsúrokon lépett fel, mint Coco bohóc.

11. Amikor az X-Men 2-re készült, kapott egy telefonhívást: lenne-e kedve James Bondot alakítani a következő 007-es filmben. A forgatókönyv elolvasásáig jutott, aztán dobta az egészet. A vége az lett, hogy a Casnio Royale című Bond filmben Daniel Craig kapta meg a főszerepet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 13 =

Scroll to top