Álom szereposztás: olyanok ők, mint a nagy elődök

Álom szereposztás
DiCaprio és Pitt az új Tarantino filmben

Leonardo DiCaprio és Brad Pitt külön-külön is húzó név. Bármelyikük szinte bármilyen holywoodi filmet egymaga képes elvinni a hátán. Az új Tarantino filmben együtt szerepelnek, így nyugodtan mondhatjuk: ez napjaink álom szereposztása! Hasonlóan vélekedik a rendező is. És kik azok a nagy elődök, akikre a címben utaltam? Olvasd csak el!

Tudod ki volt Butch Cassidy és a Sundance kölyök?

Még szerencse, hogy Quentin Tarantino nem tud lakatot tenni a szájára. Új filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon a Time in… Hollywood, hazai bemutató: augusztus 15.) már egy hete nagyon nagy sikerrel megy az amerikai mozikban – akkorával, hogy egyelőre valószínűleg ez a film lesz Tarantino legeredményesebb rendezése –, és ő egyre több izgalmas részletet árul el a filmről újságíróknak.

Legutóbb például azt, hogy bár ő is álompárnak tartja két főszereplőjét, a filmben westernfilmsztárt alakító Leonardo DiCaprió-t és a kaszkadőrét játszó Brad Pitt-et, de egyáltalán nem rájuk gondolt, amikor a ravaszul fordulatos forgatókönyvet írta.

– Őrült is lettem volna, ha rájuk számítva írok! – jelentette ki a tőle elvárható heves határozottságtól Tarantino. – És ha DiCaprio éppen kilenc hónapra elmegy filmet forgatni Jugoszláviába? Nem akartam várni. Ráadásul mivel színészről és kaszkadőréről volt szó, hasonló emberekre volt szükségem, ha az egyik kiesik, akkor a másik is megy vele. Azért ők voltak az elsők, akik olvasták a forgatókönyvet. Még senki sem kapta meg, amikor áthívtam őket magamhoz, és ott helyben végigolvashatták. Én meg közben néztem őket, hogy reagálnak… és szerencsére egyikük sem akarta a másik figuráját inkább. Ez most tényleg az álom szereposztás. Ők az új Paul Newman-Robert Redford páros, az új Butch Cassidy és a Sundance kölyök: egy új szintre emelik a filmet.

Ráadásul a nézők most az is kideríthetik mely filmek és karakterek inspirálták Quentin Tarantino-t a film írása és készítése közben, ugyanis a Sony Movie Channel műsorán augusztus 10-14 között Volt egyszer egy… Hollywood mozimaraton keretein belül megnézhetik a rendező kedvenc filmjeit a hatvanas évekből, köztük olyan klasszikus alkotásokat, mint a Szelíd motorosok vagy a Kaktusz virága.

 

Forrás: IC Press

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenhat =


Scroll to top