Quantcast

Álom szereposztás: olyanok ők, mint a nagy elődök

Álom szereposztás
DiCaprio és Pitt az új Tarantino filmben

Leonardo DiCaprio és Brad Pitt külön-külön is húzó név. Bármelyikük szinte bármilyen holywoodi filmet egymaga képes elvinni a hátán. Az új Tarantino filmben együtt szerepelnek, így nyugodtan mondhatjuk: ez napjaink álom szereposztása! Hasonlóan vélekedik a rendező is. És kik azok a nagy elődök, akikre a címben utaltam? Olvasd csak el!

Tudod ki volt Butch Cassidy és a Sundance kölyök?

Még szerencse, hogy Quentin Tarantino nem tud lakatot tenni a szájára. Új filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon a Time in… Hollywood, hazai bemutató: augusztus 15.) már egy hete nagyon nagy sikerrel megy az amerikai mozikban – akkorával, hogy egyelőre valószínűleg ez a film lesz Tarantino legeredményesebb rendezése –, és ő egyre több izgalmas részletet árul el a filmről újságíróknak.

Legutóbb például azt, hogy bár ő is álompárnak tartja két főszereplőjét, a filmben westernfilmsztárt alakító Leonardo DiCaprió-t és a kaszkadőrét játszó Brad Pitt-et, de egyáltalán nem rájuk gondolt, amikor a ravaszul fordulatos forgatókönyvet írta.

– Őrült is lettem volna, ha rájuk számítva írok! – jelentette ki a tőle elvárható heves határozottságtól Tarantino. – És ha DiCaprio éppen kilenc hónapra elmegy filmet forgatni Jugoszláviába? Nem akartam várni. Ráadásul mivel színészről és kaszkadőréről volt szó, hasonló emberekre volt szükségem, ha az egyik kiesik, akkor a másik is megy vele. Azért ők voltak az elsők, akik olvasták a forgatókönyvet. Még senki sem kapta meg, amikor áthívtam őket magamhoz, és ott helyben végigolvashatták. Én meg közben néztem őket, hogy reagálnak… és szerencsére egyikük sem akarta a másik figuráját inkább. Ez most tényleg az álom szereposztás. Ők az új Paul Newman-Robert Redford páros, az új Butch Cassidy és a Sundance kölyök: egy új szintre emelik a filmet.

Ráadásul a nézők most az is kideríthetik mely filmek és karakterek inspirálták Quentin Tarantino-t a film írása és készítése közben, ugyanis a Sony Movie Channel műsorán augusztus 10-14 között Volt egyszer egy… Hollywood mozimaraton keretein belül megnézhetik a rendező kedvenc filmjeit a hatvanas évekből, köztük olyan klasszikus alkotásokat, mint a Szelíd motorosok vagy a Kaktusz virága.

 

Forrás: IC Press

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − kilenc =

Scroll to top