Álnok és megalkuvó

Stanley Tucci a szerepe szerint (Rodericket játssza) álnok és magalkuvó Az óriásölő című filmben, ő az emberek árulója az óriások ellen folytatott küzdelemben. Jellegzetes karaktere hol gonosz, hol szerethető figura a filmvásznon, most álnoksága mellett a szeretetet is kiváltja a nézőkből.

Az óriásölő 12
Stanley Tucci (az álnok Roderick) és Ewen Bremner

Roderick az álnok

Az emberek utálják a megalkuvó Rodericket aki csak saját titkos terve miatt vesz részt egy, a hercegnő megmentéséért szervezett akcióban. A Stanley Tucci által megformált álnok figurája a lázadó óriások élén rohamozza meg a földi világot, ennek ellenére mókás, szerethető alak marad.

Ha a néző nem utálja meg Rodericket, akkor nem végeztem jól a dolgom – tréfálkozik az őt játszó Stanley Tucci. – Tényleg ördögi figura, ugyanakkor mulatságos is, és szerintem ő is mulatságosnak tartja önmagát, valamint okosnak és jóképűnek is. Úgy tesz, mintha támogatná a királyt, és eljegyzi a hercegnőt, de szemernyit sem törődik a lánnyal. Valójában a befolyás érdekli, mindent megtenne érte. Most, hogy eljött a lehetőség, hogy nagyobb legyen Cloister királyánál, azon van, hogy cserbenhagyva a hercegnőt igazi hatalomra tegyen szert.

A szükséges plusz: lovaglás

Bryan Singer igazán látványos filmet kerekített a Az óriásölőből, mely a rendező korábbi munkái (X-men, Valkűr, stb.) azért előre sejthető volt. Minden színésznek kellett valami pluszt is nyújtania, Stanley Tucci esetén sem volt elegendő, hogy kitűnően adta az álnok, hatalomvágyó figurát, túl az ötvenen meg kellett tanulnia lovagolni!

Életemben nem lovagoltam még – vallotta be az 52 éves színész. – Volt már olyan, hogy egy
film kedvéért lóhátra ültettek, de az akkor egy helyben állt. Most meg már egy hónappal a forgatás előtt lovaglóórákat kellett vennem, utána meggyötört hátsóval kezdhettem bele a vívás- és közelharcleckékbe. Hiába hivatkoztam a tériszonyomra, még falmászás-óráim is voltak. A végső nagy verekedésemet, amit Ewan McGregor-ral folytatok egy barlangban, három hétig forgattuk. Nap mint nap álltunk a rohanó patakban, asszisztensek locsoltak minket, hogy elég vizesek legyünk, és csépeltük egymást. Még szerencse, hogy Ewan jó fej, és munka után jól elvoltunk: családostul együtt vacsoráztunk majdnem minden este. Másnap pedig megint mentünk vissza a barlangba verekedni…

Az óriásölő 13
Ewan McGregor, Nicholas Hoult és Eleanor Tomlinson Az óriásölőben

Az óriásölő hamarosan a mozikban! (Jack the Giant Slayer, hazai bemutató: március 28.)

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 12 =


Scroll to top