Alien: Covenant (amerikai sci-fi, thriller 2017)

Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 5,00

A galaxis egyik távoli bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége csodás planétát fedez fel… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Alien: Covenant

Plakát, adatlap

Alien: Covenant (amerikai sci-fi 2017) » Filmek

Színes, amerikai film, készült 2017-ban, hossza 123 perc

Korhatár: 18 év

Eredeti cím: Alien: Covenant

Forgatókönyv: Michael Green, John Logan, Jack Paglen
Szereplők: Michael Fassbender , Noomi Rapace , Danny McBride , Billy Crudup , Katherine Waterson

Rendezte: Ridley Scott

Magyarországi bemutató: 2017. május 18.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

A galaxis egyik távoli bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége csodás planétát fedez fel. Az űrhajó telepeseket szállít a Origae-6-re. A szerelmespárokból álló jókedvű, optimista csapat azért utazik a távoli bolygóra, hogy ott új kolóniát hozzon létre. Az űrhajó fedélzetén a telepesek és néhány tucat embrió mellett ott utazik a hajó legénysége: Branson kapitány (James Franco) és felesége, Daniels, a földformáló műveletek irányítója (Katherine Waterston); Christopher Oram parancsnokhelyettes (Billy Crudup) és felesége, a biológus Karine (Carmen Ejogo); Tennessee (Danny McBride) és Faris (Amy Seimetz) pilóták; Lope őrmester, a biztonsági főnök (Demián Bichir) valamint helyettese, egyben társa, Hallet őrmester (Nathaniel Dean). És velük van egy android, a szintetikus Walter (Michael Fassbender), aki az utasokra vigyáz, míg azok hibernációs álmukat alusszák a hosszú úton.

Amikor egy csillagrobbanás söpör végig az űrhajón, és megrongálja az energiagyűjtő vitorlákat, Walter arra kényszerül, hogy felébressze a legénységet. Egy mechanikai hiba miatt azonban a kapitány alvókamrája nem nyílik ki, és a küldetés parancsnoka borzalmas, kegyetlen halált hal. A tragédia nyomán a mélyen vallásos Oram veszi át a Covenant irányítását, Danielst pedig letaglózza férje elvesztése. Elveszetten bolyong az űrhajón, ahol rajta és Walteren kívül mindenkinek van párja.

Ridley Scott visszatér abba a világba, amit A nyolcadik utas: a Halállal ő maga teremtett. A mozi egyik legismertebb, legsikeresebb sci-fi sorozatának előzménye, a Prometheus folytatása megkapta következő részét, amely az előzetes hírek szerint sokkal ijesztőbb és látványosabb lesz, mint az eddigiek.
A legendás rendezőt csupa sztár segítette abban, hogy régi álma végre vászonra kerülhessen.

Jelenetfotók – Képek

Alien: Covenant (amerikai sci-fi 2017)
Alien: Covenant (amerikai sci-fi 2017) 1
Alien: Covenant (amerikai sci-fi 2017) 2

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek, videók

1

2

3

Továbbiak a filmről:
Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top