Al Pacino születésnapjára kedvesebb szavakat érdemelt volna

- filmrakat | 2015. április 25. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Al Pacino a Született gengszterek című filmben

Ma van Al Pacino 75. születésnapja. A filmsztár a nevezetes nap alkalmából kedvesebb szavakat érdemelt volna Jennifer Garnertől, akivel együtt játszik a Danny Collins című filmben. A színésznő egyszerűen leminősítette a színészlegendát!

A színésznő igen rossz kifejeztetést választott arra, hogy a szakma kiválóságát méltassa. Al Pacino az a színész, aki pályafutása során maffiózókat, csavargókat, gyilkosokat, nyugállományú vak katonatisztet, könyörtelen kaszinótulajdonost, sőt még magát az ördögöt is megelevenítette. Éppen ezért volt nagyon bátor kijelentés Jennifer Garnertől, hogy kvázi csődtömegnek nevezte kollégáját, akivel együtt forgatja a Danny Collins című filmet.

Biztosak vagyunk benne, hogy Ben Affleck neje nem ezt szerette volna mondani, hiszen a legendás színészt méltató interjúban csupa szépet és jót mond Pacinóról. Valószínűleg finomabban is meg lehetett volna fogalmazni, miért is van egy ilyen híres és tapasztalt művész fejében egyfajta káosz, de ez most nem jött össze.

Alfredo James Pacino egyébként április 25-én ünnepli 75. születésnapját. Karrierje a hatvanas években kezdődött, amikor felvették Lee Strasberg híres színészi stúdiójába. Három évvel később már a színházi Oscarnak nevezett Tony-díj tulajdonosának mondhatta magát. A nagy áttörés akkor következet, amikor Francis Ford Coppola ráosztotta A Keresztapa egyik főszerepét, és a fiatal színész a kritika szerint semmivel sem maradt el Marlon Brando mögött.

Az Oscar-díj mellett átvehette az “életmű Arany Glóbusznak” számító Cecil B. DeMille-díjat, s a televíziós Oscarnak nevezett Emmy-díjat is, így azon kevesek egyike, aki az Oscar-, a Golden Globe-, a Tony- és az Emmy-díjnak is büszke birtokosa. Al Pacino egy nyilatkozata szerint legjobb tippje, amellyel a színészetről szolgálhat:

Tanuld meg a szöveged, és hogy hogyan kell elmondani, és aztán ismételd.

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × három =

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább