Quantcast

Akik maradtak

Akik maradtak: a II. világháború után egy középkorú nőgyógyász a szárnyai alá vesz egy fiatal lányt. „Helyzetével, noha megtehetné, nemhogy nem él vissza egy pillanatra sem, de még inkább, folyamatosan újabb áldozatokat hoz azért a szeretett lényért, aki a saját életkedvét is visszaadta." - mondja a film rendezője, Tóth Barnabás.

Akik maradtak (2019) magyar film
Mi lett az Holokauszt után azokkal, akik itthon maradtak?

Az Akik maradtak egy lélekemelő, könnyedséggel és melegséggel teli történet a szeretet gyógyító erejéről. Tóth Barnabás (Újratervezés, Susotázs) legújabb nagyjátékfilmje F. Várkonyi Zsuzsa: Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült. Magyarország ezt a filmet nevezte az Oscar-díjra!

Filmajánló, film adatlap, jelenetfotók, filmelőzetes.

Akik maradtak mozifilm adatlap, plakát

Akik maradtak (2019) magyar film plakátja

Színes, magyar film, készült 2019-ben, hossza 88 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: dráma
Nemzetközi filmadatbázis: ImDB
Forgatókönyv: Tóth Barnabás és Muhi Klára
Szereplők: Hajduk Károly, Szőke Abigél, Nagy Mari, Simkó Katalin, Horkay Barnabás, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi, Paizs Miklós, Varga Veronika
Gyártó: INFORG-M&M FILM
Rendezte: Tóth Barnabás
Hazai mozipremier: 2019. szeptember 26.
Magyarországon forgalmazza: Budapest Film

Filmlista: Mozifilmek 2019

Tartalom

Aladár (Hajduk Károly) magányos nőgyógyász. Egyik fiatal páciense, Klára (Szőke Abigél), dacos kamaszlány, aki makacsul "várja haza" szüleit a haláltáborból a II. Világháború utáni Budapesten. Kettejük egymásra találása, majd páratlanul komplex és gazdag kapcsolata áll e viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában.

Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által. Mindketten a túléléssel küszködnek, de talán több eséllyel, mint más kortársuk, mert korábbi életükből van elegendő szeretetforrásuk, ami nem csak 1944 traumáját segít begyógyítani, hanem tartást ad az 50-es éveket is átvészelni.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Budapest Film

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Akik maradtak előzetes (trailer)

Láttad az Egy nap című magyar filmet? Hajduk Károly abban is szerepelt és ebben a filmben is. Ki tudsz még felsorolni az Egy napból?


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =

Scroll to top