Hatvan felé lett akciósztár Bob Odenkirk

A példakép Liam Neeson lehet, aki maga sem volt fiatal, amikor elkezdte az Elrabolva filmekben aprítani a rossz fiúkat. Odenkirk közel 60 éves. Mondhatni pont jókor kapta a szerepet!…

Hatvan felé lett akciósztár Bob Odenkirk
Bob Odenkirk a Senki egyik jelenetében (Universal)

Viccnek gondolták, amikor azt mondta akciósztár akar lenni

A példakép Liam Neeson lehet, aki maga sem volt fiatal, amikor elkezdte az Elrabolva filmekben aprítani a rossz fiúkat. Odenkirk közel 60 éves. Mondhatni pont jókor kapta a szerepet!

Bob Odenkirk a Saturday Night Live című hallatlanul népszerű kabaréműsor szerzőjeként, majd a Mr. Show című vígjátéksorozattal alapozta meg népszerűségét, aztán jött a szintén vicces és a televíziózás arany lapjaira kívánkozó Breaking Bad – Totál szívás, meg előzmény-folytatása, a Better Call Saul.

Ehhez képest most a Senki című akcióthrillerben olyan családapaként lepi meg a közönséget, aki nagyon bepöccen, és lenyomja az orosz maffiát.

„Azt hittem, a váltás mindenkit meg fog lepni – árulja el Odenkirk a The Guardiannek adott interjújában. – Előadtam a menedzseremnek, hogy szeretnék akciófilmben szerepelni, és azt vártam, gurulni fog a röhögéstől. De nem tette. Aztán feltételeztem, hogy a hollywoodi producerek fogják majd a hasukat nevettükben, ehelyett gratuláltak, hogy ez milyen menő ötlet.”

 

Odenkirk közel hatvanéves, és a mostani fordulat hasonlít ahhoz, mint amikor Liam Neeson kezdett el aprítani minden rosszarcú szereplőt ennyi idős korában az Elrabolva-sorozatban.

Odenkirk is igyekezett hasonlóan hiteles hős lenni, s ezért mindent meg is tett.

„Két évig gyakoroltam a harci jeleneteket, minden fontos mozdulatot több ezerszer elismételtem, hogy hihető legyen, hogy a legdurvább nehézfiúkat is el tudom intézni – mondja. – Van pár haverom, akik szerepeltek szuperhősös filmekben, és rengeteget kellett gyúrniuk bicepszre, vádlira, meg hasonló szarságokra kényszerítették őket. Én nem akartam akkora lenni, mint egy szekrény, egy szikár csávót alakítok, aki nagyon technikás, meg elvetemült is, mert 12 évig profi gyilkos volt.” 

A Senki kritikai és közönségsikere nyomán nagyon valószínű, hogy nemsokára érkezik a történet folytatása. A film hazai bemutatója: 2021. július 1., Magyarországon forgalomba hozza a UIP Duna-Film.

Forrás: UIP Hírek

Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + tizenkilenc =

Scroll to top