Adéle élete: Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos

Adéle élete

Az egyik vezető online magazin májusban még azt jósolta, hogy leszbikus témája és sokak által pornográfnak tartott pőresége miatt az Adéle élete című filmet nem fogják a magyar mozik játszani. Adéle és a kékhajú lány szerelme mégis bemutatásra kerül a Vertigo Média által!

Adéle élete: Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos

Adéle élete – 1-2. Fejezet (+18)

2013 – színes, feliratos, francia dráma

Eredeti cím: La vie d’Adèle
Julie Maroh Blue Angel című képregénye és Abdellatif Kechiche ötlete alapján a forgatókönyvet írta: Ghalia Lacroix
Producer: Abdellatif Kechiche
Fényképezte: Sofian El Fani
Vágó: Ghalia Lacroix, Albertine Lastera, Camille Toubkis
Rendezte: Abdellatif Kechiche

Szereplők: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Alma Jodorowsky

Országos bemutató: 2013.10.10.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Adéle szerepében Adèle Exarchopoulos
Adéle szerepében Adèle Exarchopoulos

Adéle élete – a film története röviden

Az Adéle élete – 1-2. fejezet két lány szerelméről szól, pikáns, explicit testiséggel fűszerezve. A 15 éves középiskolás Adéle tanár szeretne lenni, ám élete egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, amikor találkozik Emmával, egy közeli főiskola kékhajú diáklányával. A két lány szenvedélyes viszonyba kezd egymással. Abdellatif Kechiche az Adéle élete – 1-2. fejezet első felében követi az eredeti képregény történetét, ám filmjébe szerzői társadalomkritikai gondolatait is beleszövi.

Emma szerepében Léa Seydoux
Emma szerepében Léa Seydoux

A film és alkotói

Az idén májusban a világ legrangosabb seregszemléjén, az A-kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójában bemutatkozó Adéle élete  című film elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Pálmát, emellett kiérdemelte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját is. A nagy visszhangot kiváltó alkotás főszerepét az itthon is jól ismert sztár, Léa Seydoux (Robin Hood, Mission: Impossible – Fantom protokoll, Becstelenk brigantyk, Éjfélkor Párizsban) játssza. Kechiche (Fekete Vénusz, A kuszkusz titka, A kitérés, Voltaire hibája) ezúttal egy népszerű képregényt vitt vászonra. Julie Maroh díjnyertes képregénye 2010-ben jelent meg Franciaországban, idén pedig az Egyesült Államokban, angol nyelven is kiadták.

A homoszexualitást közelről, semmit sem takarva mutatja be Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos
A homoszexualitást közelről, semmit sem takarva mutatja be Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos

Homoszexualitás a filmben

A film Magyarországon feltehetőleg heves érzelmeket fog kiváltani, hiszen olyan nyíltan beszél a homoszexualitásról és olyan egyértelműen, testiségében mutatja azt be, hogy nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Egy olyan országban, ahol 1988-ig természet elleni fajtalanságnak számított a homoszexualitás feltehetőleg nagy vihart kavar majd az Adéle élete című film szexjelenete, melyben közelről, semmit sem takarva mutat be Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

1 Comment

  1. Brad Pitt2013. október 17. csütörtök

    Nem tudom mennyire szerencsés h*mokos filmeket mutatni a magyar mozikban. Elhiszem hogy van ilyen az életben, de sok minden más is van, amit nem mutatunk meg a moziban. Vagy ha igen, akkor nem a nagyközönségnek, hanem annak a szűk rétegnek, akit érdekel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 9 =


Scroll to top