A zarándok – Paolo Coelho legjobb története (The Pilgrim – Paulo Coelho’s Best Story, brazil, spanyol film, 2014)

A zarándok egy lenyűgöző történet a mítosz mögött rejlő emberről, egy személyes, hiteles és autentikus életrajzi film, a világ legelismertebb írójáról, aki munkásságával és életével emberek millióinak adott erőt és inspirációt. Paulo Coelho minden idők legolvasottabb szerzője. „Könyvei döntő hatással voltak emberek millióinak életére.” (The New York Times)

A zarándok – Paolo Coelho legjobb története (16)
színes, brazil, spanyol életrajzi film, 2014, 112 perc

Nemzetközi cím: The Pilgrim – Paulo Coelho’s Best Story. Eredeti cím: Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho.

Szereplők: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabíula Nascimento, Enrique Díaz, Paz Vega

Írta: Carolina Kotscho Operatőr: Jacob Solitrenick. Zeneszerző: Pascal Gaigne.
Rendezte: Daniel Augusto

Magyarországi bemutató: 2016. február 25. Magyarországon forgalmazza: Anjou Lafayette.
A zarándok - Paolo Coelho legjobb története (The Pilgrim – Paulo Coelho’s Best Story, amerikai filmvígjáték, 2016)

A zarándok – Filmajánló

A már híres író a jelenben egy a számára szervezett ünnepségre utazik. Eltéved és pontosan a korábbi zarándoklata helyszínén találja magát, ahol mintegy metaforikus időutazás által újraéli a múltat, a saját történetét. Ahogyan a könyvében írja: „E zarándoklat nemcsak térbeli, hanem időbeli utazás is.”
A brazil származású író serdülőkora óta naplót vezet, hangfelvételeket készít élményeiről, gondolatairól, ami az évek során tetemes anyaggá gyarapodott. Coelho volt hippi, újságíró, rock sztár, színész, drámaíró, színházigazgató és televíziós programok rendezője is. Majd ez a forgószélszerű életmód véget ért az El Camino-n, a Santiago de Compostela-ba vezető zarándoklattal. Később erről az élményéről számolt be A zarándoklat című, 1987-ben megjelent első könyvében. Következő évben második könyve, Az alkimista meghozta számára a világhírt. Azóta számos rangos nemzetközi díjat nyert, 2002 óta a nagy presztízsű Brazil Irodalmi Akadémia tagja.

A fiatal Paulo Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, megszökött az őrület karmaiból, flörtölt a halállal, spirituális mélységekbe merült. Szenvedett és mosolygott a szeretetért és soha nem adta fel legnagyobb álmát, hogy író lehessen.

A zarándok – Paolo Coelho legjobb története – Filmelőzetes

2016.02.25 A zarándok – Paolo Coelho legjobb története (The Pilgrim – Paulo Coelho’s Best Story, brazil, spanyol életrajzi film, 2014)

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen: ,

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top