A visszatérő (2015) amerikai kalandfilm

Leonardo DiCaprio nem hagyja magát elintézni. Sem a medvének, sem az embereknek…

Bosszút áll Leonardo DiCaprioEgy hátborzongató film az élni akarásról, az emberi nagyságról és az emberi tűrőképesség határáról. Megtörtént események alapján készült a filmsztárok sorát felvonultató amerikai film.

A visszatérő (16)
Színes, feliratos amerikai film, 151 perc, 2015

Eredeti cím: The Revenant Gyártó: Twentieth Century Fox

Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter Fényképezte: Emmanuel Lubezki. Zene: Graeme Revell Látvány: Jack Fisk. Írta: Michael Punke, Mark L. Smith, Alejandro Gondzález Iñarritu
Rendezte: Alejandro González Iñárritu

Mozibemutató: 2016. január 14. Forgalmazza az InterCom.

A visszatérő – filmajánló

A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy visszatérjen a családjához.

A visszatérő társírója és rendezője az Oscar-díjas filmes fenegyerek, aki tavaly a Birdman-nel megrázta a filmes világot. Új, különösen merész, extrém körülmények között, majd egy évig forgatott filmje még nagyobb dobásnak ígérkezik. Elképesztő teljesítményre sarkallta stábját és főszereplőjét, Leonardo DiCaprió-t, hogy lefilmezhessék a kanadai vadonban medvetámadást túlélő, majd társai által magára hagyott kincskereső szenvedéseinek és bosszújának történetét.

A visszatérő forgatása – DiCaprio a nyershúst is bevállalta

A filmet nem azért nézik meg, mert a rendező betartotta a költségvetést vagy a határidőt – mondja a rendező, aki kanadai és argentin dzsungelekben filmezett.

A forgatás hóban és fagyban zajlott, DiCaprio hónapokig nem borotválkozhatott, valamint a nyers húsevést is bevállalta.

Nem kerestem színészt, tudtam, hogy csak Leonardóval csinálhatom meg a filmet – mondja a rendező. – Ő az egyetlen, aki ezt el tudja játszani, és ő is gyorsan megértette, hogy ez az ő szerepe. Mindent vállalt, mindent bedobott. Őrületes időket éltünk át együtt.

A fáradozás valószínűleg nem volt hiábavaló: Leonardo DiCaprio ezért a filmjéért jó eséllyel elnyerheti az Oscar-díjat, ami már olyan régen kijárna neki.

Leonardo DiCaprio nyilatkozat a forgatásról

Forgatás közben minden rossz megtörtént velünk, ami megtörténhetett – nyilatkozta. – Kizárólag a szabadban dolgoztunk. Egyik nap -40 fok volt: a kamera alkatrészei befagytak, abba kellett hagynunk a munkát. A felvételek során kétszer történt meg, hogy kétméteres hó olvad el egyetlen nap alatt: pedig ebben a filmben mindig minden havas. Három hetet kellett várnunk, hogy újra fehér legyen a táj. Végül Kanadából Argentínába utaztunk havat keresve. Amit hónapokon keresztül próbáltunk a forgatás előtt, azt a körülmények mind felborították… de megérte.

Filmelőzetes:

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + tizennyolc =


Scroll to top