A visszatérő (2015) amerikai kalandfilm

- filmrakat | 2015. november 5. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Leonardo DiCaprio nem hagyja magát elintézni. Sem a medvének, sem az embereknek…

Bosszút áll Leonardo DiCaprioEgy hátborzongató film az élni akarásról, az emberi nagyságról és az emberi tűrőképesség határáról. Megtörtént események alapján készült a filmsztárok sorát felvonultató amerikai film.

A visszatérő (16)
Színes, feliratos amerikai film, 151 perc, 2015

Eredeti cím: The Revenant Gyártó: Twentieth Century Fox

Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter Fényképezte: Emmanuel Lubezki. Zene: Graeme Revell Látvány: Jack Fisk. Írta: Michael Punke, Mark L. Smith, Alejandro Gondzález Iñarritu
Rendezte: Alejandro González Iñárritu

Mozibemutató: 2016. január 14. Forgalmazza az InterCom.

A visszatérő – filmajánló

A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy visszatérjen a családjához.

A visszatérő társírója és rendezője az Oscar-díjas filmes fenegyerek, aki tavaly a Birdman-nel megrázta a filmes világot. Új, különösen merész, extrém körülmények között, majd egy évig forgatott filmje még nagyobb dobásnak ígérkezik. Elképesztő teljesítményre sarkallta stábját és főszereplőjét, Leonardo DiCaprió-t, hogy lefilmezhessék a kanadai vadonban medvetámadást túlélő, majd társai által magára hagyott kincskereső szenvedéseinek és bosszújának történetét.

A visszatérő forgatása – DiCaprio a nyershúst is bevállalta

A filmet nem azért nézik meg, mert a rendező betartotta a költségvetést vagy a határidőt – mondja a rendező, aki kanadai és argentin dzsungelekben filmezett.

A forgatás hóban és fagyban zajlott, DiCaprio hónapokig nem borotválkozhatott, valamint a nyers húsevést is bevállalta.

Nem kerestem színészt, tudtam, hogy csak Leonardóval csinálhatom meg a filmet – mondja a rendező. – Ő az egyetlen, aki ezt el tudja játszani, és ő is gyorsan megértette, hogy ez az ő szerepe. Mindent vállalt, mindent bedobott. Őrületes időket éltünk át együtt.

A fáradozás valószínűleg nem volt hiábavaló: Leonardo DiCaprio ezért a filmjéért jó eséllyel elnyerheti az Oscar-díjat, ami már olyan régen kijárna neki.

Leonardo DiCaprio nyilatkozat a forgatásról

Forgatás közben minden rossz megtörtént velünk, ami megtörténhetett – nyilatkozta. – Kizárólag a szabadban dolgoztunk. Egyik nap -40 fok volt: a kamera alkatrészei befagytak, abba kellett hagynunk a munkát. A felvételek során kétszer történt meg, hogy kétméteres hó olvad el egyetlen nap alatt: pedig ebben a filmben mindig minden havas. Három hetet kellett várnunk, hogy újra fehér legyen a táj. Végül Kanadából Argentínába utaztunk havat keresve. Amit hónapokon keresztül próbáltunk a forgatás előtt, azt a körülmények mind felborították… de megérte.

Filmelőzetes:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 + 15 =

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább