A szüfrazsett (2015) angol film

A szüfrazsett egy a női szavazati jogokért vívott harc izgalmas, drámai krónikája, melynek középpontjában Maud Watts (Carey Mulligan) mosónő áll. Véletlenül botlik egy nőknek járó szavazati jogot követelő tüntetésbe, ami örökre megváltoztatja az életét.

Friss hír, hogy a film négy színészét nominálták a brit független filmes díjra, a BIFA-ra. Jelölték a főszereplőt, Carey Mulligant, valamint három mellékszereplőt, Brendan Gleesont, Helena Bonham Cartert és Anne-Marie Duffot. (UIP hírek. 2015.11.05)

A szüfrazsett (12)
Színes, feliratos angol film, 2015, 106 perc

Eredeti cím: Suffragette Gyártó: Universal
Írta: Abi Morgan Operatőr: Eduard Grau Zene: Alexandre Desplat Producerek: Alison Owen, Faye Ward Rendezte: Sarah Gavron

Szereplők: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Brendan Gleeson

Országos bemutató: 2015. november 26. Bemutatja a UIP-Duna Film.

A szüfrazsett – filmajánló

1912-ben járunk. Maud Watts (Carey Mulligan) egy mosodában gürcölve keresi keserves kenyerét. Egy nap a munkából hazafelé menet a szüfrazsettek tüntetésébe botlik. A nőknek szavazati jogot követelők között meglepetésére ott látja egyik munkatársát is. Kezdetben ugyan vonakodva, de lassan azonosul a szüfrazsettek ügyével, és ráébred, hogy harcolnia kell a jogaiért és az emberi méltóságáért a munkahelyén és odahaza egyaránt.

Maud mozgalom iránti elkötelezettsége többször próbára tétetik – tanúskodnia kell a parlament előtt, utcai csetepatéba keveredik, sőt, börtönbe is kerül…

A női jogokért vívott harc izgalmas, drámai krónikájában olyan nagyszerű színészek nyújtanak kiváló alakítást, mint az Oscar-jelölt Carey Mulligan és Helena Bonham Carter (mint Edith Ellyn), az Arany Glóbusz jelölt Brendan Gleeson (mint Arthur Steed nyomozó), a BAFTA díjas Ben Whishaw és a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep (mint Emmeline Pankhurst).

Feliratos előzetes:

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − hat =


Scroll to top