A nők nem nyerhetnek rendezői Oscart?

A kisasszonyok film jelenete (Rendezte: Greta Gerwig)

Nem ért Oscar-jelölést A kisasszonyok

A Kisasszonyok rendezője Greta Gerwig, akinek a filmje hat jelölést is kapott a 2020-as Oscar-díjátadó gálára. De úgy tűnik a nők valamiért nem nyerhetnek rendezői Oscart, mivel a hat jelölés egyike sem Gerwig.

Vajon mit szól ehhez Olivia Wilde, aki maga is kipróbálta már, hogy milyen a rendezői székben ülni?

Egy nő sincs az Oscar-jelöltek között a legjobb rendező kategóriában

A Kisasszonyok (Little Women, hazai bemutató: január 30.) nem panaszkodhat: hat Oscar-díjra jelölték, méghozzá csupa fontos kategóriában: az alkotók a legjobb film, a legjobb forgatókönyv, a legjobb női fő- és mellékszereplő, a legjobb zene (és ennél a filmnél szinte természetes módon) a legjobb jelmez díjában is reménykedhetnek.

Kevés filmet vesz körül ennyi elismerés, Hollywood mégis forrong: nagyon sokan úgy gondolják, hogy a film rendezőjének, Greta Gerwig-nek is járt volna ugyanez a figyelem, és végül a díj is. A rendezői kategória jelöltjei között idén (mint annyiszor) nincs nő.

– A Kisasszonyok talán saját magát rendezte? – tette fel a kérdést a Vulture magazinban Olivia Wilde, aki maga is rendez, a legutóbb pedig a Richard Jewell balladája egyik fontos szereplőjeként láthattuk a vásznon.

– Női rendezők szempontjából fantasztikus év volt az idei: Alma Har’el, Lulu Wang és Lorene Scafaria is kiváló teljesítményt nyújtott. Nagyon furcsának tartom, hogy Gerwig filmje, a Kisasszonyok ilyen jó, így elismerik, a rendezői díjra pedig nem tartják méltónak. Jó lenne azt mondani, hogy francba a díjakkal, kit érdekelnek, de azért ez nem ilyen egyszerű: a díj következő filmet, magasabb fizetést is jelent, szóval, bármilyen perverz dolog is, fontos, hogy ki kapja meg: ezért nem igazságos, hogy Greta Gerwig-től megtagadták.

Forrás: IC Press

Kisasszonyok előzetes

Ebben az írásunkban mondtuk el, hogy fogadta Greta Gerwig az Oscar-díjra jelölést: Így is lehet tenni a nők egyenjogúságáért.


Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × 5 =

Scroll to top