A nagymester

- filmrakat | 2013. augusztus 12. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A harcművészet és azon belül a kung fu szerelmeseinek ajánljuk A Nagymester című filmet.

Ip Man életét dolgozza fel A nagymester című akció dráma, aki iskola alapító, legendás kung-fu mesterként olyan sztároknak tanította a harcművészetet, mint Bruce Lee. A kiváló harci jelenetek mellett a nagymester romantikus énjét is megismerhetjük egy viharos szerelem történetén keresztül. A nagymester a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitó filmje volt.

A nagymester című film Ip Man életét dolgozza fel

A nagymester című film Ip Man életét dolgozza fel

A nagymester [BA]

2013 – színes, szinkronizált, hongkongi-kínai-amerikai akció-dráma

Eredeti cím: Yi dai zong shi
Forgatókönyvíró: Wong Kar Wai, Haofeng Xu, Jingzhi Zou
Producer: Wong Kar Wai, Xiaoming Yan, Guoqing Gu
Fényképezte: Philippe Le Sourd
Vágó: William Chang
Rendezte: Wong Kar Wai

Szereplők: Ziyi Zhang, Tony Leung Chiu Wai, Chen Chang

Országos bemutató: 2013 szeptember 12.
Forgalmazó: MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)
Ip Man olyan sztároknak tanította a harcművészetet, mint Bruce Lee

Ip Man olyan sztároknak tanította a harcművészetet, mint Bruce Lee

A nagymester története dióhéjban

A fiatal korában ópiumfüggő Ip Man legendás kung fu mester életét dolgozza fel a film, aki több világhírű harcművész mestere volt. Az 1930-as évektől követhetjük nyomon Ip Man életét, a második világháborún keresztül és az ötvenes éveken át egészen a férfi 1972-es haláláig, ismertetve a történelem fordulópontjait és a nagymester életének fontosabb fejezeteit. Az epikus történetből megtudhatjuk, hogy Bruce Lee mestere nemcsak a harcművészettel köteleződött el egy életre, de romantikus énjét is megismerhetjük egy csodálatos hölggyel való heves viszonyán keresztül.

Kitűnően megkomponált akciójelenetek

A hollywoodi akciófilmek ragyogó koreográfiáival is versenyre kelnek azok a jelenetek, amelyek azt hivatottak bizonyítani, hogy Bruce Lee mentora valóban minden idők egyik legnagyobb kung fu mestere, a nagymester volt – a kínai történelem vérzivataros éveiben is. Mindazok számára, akik a Matrix, vagy a Kill Bill karate jeleneteit élvezettel nézték, Wong Kar Wai filmjének jelenetei is a kedvencei közé fognak kerülni.

Ip Man nagymestert Tony Leung Chiu Wai alakítja

Ip Man nagymestert Tony Leung Chiu Wai alakítja

A nagymester alkotógárdájáról

Napjaink legnépszerűbb és legelismertebb távol-keleti rendezője, Wong Kar Wai ezúttal történelmi akciófilmet készített, amelyben azonban továbbra is markánsan jelen vannak a szerzői filmes stílusjegyei. A My Blueberry Nights – A távolság íze, a 2046, a Szerelemre hangolva és a Vadító szép napok többszörösen díjnyertes direktora ezúttal a kínai történelem fordulatos éveibe kalauzolja el nézőt, egy nagyszabású epikus mozi keretében, amelynek főszereplője egy ikonikus karate mester, IP Man. A nagymester fantasztikusan koreografált akciójeleneteivel, és a kung fu legszebb pillanatainak ábrázolásával válik emlékezetessé – nem csak – a harcművészet szerelmesei számára.

A női főszereplő Ziyi Zhang

A női főszereplő Ziyi Zhang

Az alkotás a világhírű rendezője mellett igazi sztárparádét vonultat fel a vásznon is: Ip Man-t Tony Leung Chiu Wai alakítja, akit az Ellenséges vágyak, Hős, Szigorúan piszkos ügyek filmekből ismerhet a hazai közönség. A női főszereplő pedig nem más, mint Ziyi Zhang, a Tigris és sárkány, a Hős és az Egy gésa emlékiratai szupersztárja.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × kettő =