A nagy nap (2013) amerikai film

A nagy nap (The Big Wedding) – ha valaki nem sejtené – az esküvő napja, amikor mindenki a fiatalok házasságát ünnepli. Történetünkben a vőlegény elvált szülők gyermeke, akinek mélyen vallásos édesanyja kedvéért bolondot csinál magából az egész násznép! Amerikai vígjáték.

A nagy nap 1
A nagy nap: Robert DeNiro Susan Sarandon és Robin Williams

Ezzel a címmel címmel már 2004-ben is bemutattak egy vígjátékot, és abban is az esküvőhöz kapcsolódott a történet. Pár különbség azért nyilván akad. Az akkori Nagy nap egy dán film volt és nem játszottak benne akkor sztárok mint Robert DeNiro, Susan Sarandon, Diane Keaton vagy Robin Williams. A dán vígjátékhoz – az azonos magyar fordítású címén kívül – nincs sok köze ennek a filmnek, egy franciához viszont annál több. A nem is túl régi, 2006-os Mon frère se marie című film remakeje A nagy nap, amelyben a sztárok sora nem ér véget a fent felsoroltakkal: a bolondozó családhoz tartozik még Katherine Heigl és Amanda Seyfried is!

A nagy nap [+12]

amerikai vígjáték

rendező: Justin Zackham
forgatókönyvíró: Justin Zackham
zeneszerző: Nathan Barr
operatőr: Jonathan Brown
szereplők :

Ellie Griffin: Diane Keaton
Don Griffin: Robert De Niro
Monaghan atya: Robin Williams
Missy O’Connor: Amanda Seyfried
Lyla Griffin: Katherine Heigl
Jared Griffin: Topher Grace
Bebe McBride: Susan Sarandon

Forgalmazza a ProVideo
Bemutató 2013. május 2.
A nagy nap 3
A nagy nap (The Big Wedding)

Szerelem, esküvő

Ha tavasz, akkor szerelem, esküvő. A hazai filmszínházakban az esküvői szezon A nagy nappal kezdődik. A filmben bolondozó sztárok jutalomjátéka – akik egy nagy családhoz méltóan együtt merülnek el a káosz uralta, de annál viccesebb helyzetekbe fulladó esküvői előkészületekben – nem csak a lagzira készülő pároknak, de minden filmrajongó számára is kellemes, könnyed pillanatokat tartogat.

A nagy nap 2
A nagy nap: Robert DeNiro és Diane Keaton

Patricia Rae a forgatásról

A neves hollywoodi sztárok mellett a kolumbiai származású színésznő Patricia Rae is feltűnik a fergeteges vígjátékban, aki szerepe szerint a bonyodalmak egyik kiváltója lesz. Ő a vőlegény vér szerinti, mélyen vallásos anyja, miatta kell a nevelőszülőknek (Keaton, DeNiro) eljátszania mintha még mindig boldog házasságban élnének. Rae egy internetes interjúban néhány kulisszatitkot is elárult a színészekről:

Érdekes volt látni, kinek milyen technikája van, hogyan készülnek fel a jelenetek előtt. Diane Keaton például minden felvétel előtt zenét hallgatott, hogy aztán a kamerák előtt a tőle megszokott energiával sodorja magával az egész stábot. Amanda Seyfried nagyon vicces és laza volt – tette hozzá a színésznő. Amanda teljesen lázba jött az esküvői jelenetektől. A forgatás alatt többször beugrott hozzá, teljesen váratlanul a szintén színész barátja, Desmond Harrington, hogy egy kicsit romantikázzanak a szünetekben. Ki tudja, talán hamarosan már a saját lagzijukat tervezik.

Feliratos filmelőzetes

És hogy mi lesz a vége a családi zűrzavarnak, vagy hogy Robert DeNirot miért is pofozzák fel a nők többször is egy vígjátékban az májusban kiderül a mozikban.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek:

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top