A nagy nap

- filmrakat | 2013. március 10. vasárnap
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A nagy nap (The Big Wedding) – ha valaki nem sejtené – az esküvő napja, amikor mindenki a fiatalok házasságát ünnepli. Történetünkben a vőlegény elvált szülők gyermeke, akinek mélyen vallásos édesanyja kedvéért bolondot csinál magából az egész násznép! Amerikai vígjáték.

A nagy nap 1

A nagy nap: Robert DeNiro Susan Sarandon és Robin Williams

Ezzel a címmel címmel már 2004-ben is bemutattak egy vígjátékot, és abban is az esküvőhöz kapcsolódott a történet. Pár különbség azért nyilván akad. Az akkori Nagy nap egy dán film volt és nem játszottak benne akkor sztárok mint Robert DeNiro, Susan Sarandon, Diane Keaton vagy Robin Williams. A dán vígjátékhoz – az azonos magyar fordítású címén kívül – nincs sok köze ennek a filmnek, egy franciához viszont annál több. A nem is túl régi, 2006-os Mon frère se marie című film remakeje A nagy nap, amelyben a sztárok sora nem ér véget a fent felsoroltakkal: a bolondozó családhoz tartozik még Katherine Heigl és Amanda Seyfried is!

A nagy nap [+12]

amerikai vígjáték

rendező: Justin Zackham
forgatókönyvíró: Justin Zackham
zeneszerző: Nathan Barr
operatőr: Jonathan Brown
szereplők :

Ellie Griffin: Diane Keaton
Don Griffin: Robert De Niro
Monaghan atya: Robin Williams
Missy O’Connor: Amanda Seyfried
Lyla Griffin: Katherine Heigl
Jared Griffin: Topher Grace
Bebe McBride: Susan Sarandon

Forgalmazza a ProVideo
Bemutató 2013. május 2.
A nagy nap 3

A nagy nap (The Big Wedding)

Szerelem, esküvő

Ha tavasz, akkor szerelem, esküvő. A hazai filmszínházakban az esküvői szezon A nagy nappal kezdődik. A filmben bolondozó sztárok jutalomjátéka – akik egy nagy családhoz méltóan együtt merülnek el a káosz uralta, de annál viccesebb helyzetekbe fulladó esküvői előkészületekben – nem csak a lagzira készülő pároknak, de minden filmrajongó számára is kellemes, könnyed pillanatokat tartogat.

A nagy nap 2

A nagy nap: Robert DeNiro és Diane Keaton

Patricia Rae a forgatásról

A neves hollywoodi sztárok mellett a kolumbiai származású színésznő Patricia Rae is feltűnik a fergeteges vígjátékban, aki szerepe szerint a bonyodalmak egyik kiváltója lesz. Ő a vőlegény vér szerinti, mélyen vallásos anyja, miatta kell a nevelőszülőknek (Keaton, DeNiro) eljátszania mintha még mindig boldog házasságban élnének. Rae egy internetes interjúban néhány kulisszatitkot is elárult a színészekről:

Érdekes volt látni, kinek milyen technikája van, hogyan készülnek fel a jelenetek előtt. Diane Keaton például minden felvétel előtt zenét hallgatott, hogy aztán a kamerák előtt a tőle megszokott energiával sodorja magával az egész stábot. Amanda Seyfried nagyon vicces és laza volt – tette hozzá a színésznő. Amanda teljesen lázba jött az esküvői jelenetektől. A forgatás alatt többször beugrott hozzá, teljesen váratlanul a szintén színész barátja, Desmond Harrington, hogy egy kicsit romantikázzanak a szünetekben. Ki tudja, talán hamarosan már a saját lagzijukat tervezik.

Feliratos filmelőzetes

És hogy mi lesz a vége a családi zűrzavarnak, vagy hogy Robert DeNirot miért is pofozzák fel a nők többször is egy vígjátékban az májusban kiderül a mozikban.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább