A nagy Gatsby 3D (2013) amerikai film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az 1920-as évek Amerikájában játszódik A nagy Gatsby (The Great Gatsby) című film, amikor a korlátlan lehetőségeket elsősorban a tiltott alkohol csempészettel lehetett a legteljesebben kihasználni. És Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) ki is használta. A titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története.

A nagy Gatsby 6
A nagy Gatsby: Carey Mulligan és Leonardo DiCaprio

Jay Gatsby történetét már több ízben megfilmesítették, talán a legfigyelemreméltóbb alkotás az 1974-ben készült változat volt, melynek forgatókönyvét Francis Ford Coppola írta, a címszerepeket pedig Robert Redford (Gatsby) és Mia Farrow (Daisy) játszották.

A nagy Gatsby 3D [+12]

amerikai romantikus dráma

Fényképezte: Simon Duggan.
Látvány: Catherine Martin.
Írta: F. Scott Fitzgerald, Baz Luhrmann, Craig Pearce.
Rendezte: Baz Luhrmann

Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher, Tobey Maguire.

Mozibemutató: 2013. május 16.
Forgalmazza az InterCom.
A nagy Gatsby 1
A nagy Gatsby: Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire

Cannes versenyen kívüli nyitófilmje: A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald máig talán legnépszerűbb regényének új filmváltozatában Leonardo DiCaprio játssza a címszerepet, a New Yorkba költöző titokzatos milliomost. Öt nappal az amerikai bemutató után, 2013 május 15-én ezzel a 3D-s filmmel nyílik meg a 66. cannes-i filmfesztivál. A bemutatót eredetileg a téli időszakra tervezte a Warner Bros, de a tesztvetítések arról győzték meg a stúdió vezetőit, hogy a 20-as évek Amerikájában játszódó, szerelemmel, féltékenységgel és jazzel teli történet – amely természetesen 3D-formátumban készült – felveszi a versenyt a nyári megafilmekkel is.

A világ egyik legnépszerűbb regényének filmváltozata csupa csillogás, játékosság és izgalom – nyilatkozta a Warner Bros nemzetközi forgalmazásért felelős elnöke. – Korszerű és feszültséggel teli: a nyári nagy versenyben is meg fogja állni a helyét.

A nagy Gatsby 5
A nagy Gatsby: egy élet egy szerelemért

Ki az a nagy Gatsby?

A csempészett alkohollal, romlottsággal és szerelemmel teli világba csöppen bele Nick Carraway (Tobey Maguire), amikor találkozik Gatsbyvel. A húszas évek Amerikájában járunk, ami igazán a korlátlan lehetőségek hazája: minden lehetséges és semmi sem tilos. Jay Gatsby New York-környéki luxusvillájában a fényűző partik, a titokzatos múlt és ismeretlen eredetű vagyon embere. Különös, magányos férfi, akiről csak annyit tudni: nagyon tud és nagyon szeret élni – és élvezi, ha hatalmas, a pezsgőtől és gazdagságtól bódult vendégsereg veszi körül. Bizalmába fogadja Nicket és neki elárulja furcsa szokásainak titkát: egész életét arra tette fel, hogy visszaszerezze Daisy (Carey Muligan) szerelmét. Amikor azonban találkozik végre a lánnyal és annak férjével, a történet egészen másképp alakul, mint annyi éven át tervezte.

Az amerikai álom

A nagy Gatsby az amerikai álom minden fontos részletét felvonultatja: ambíció, siker, a pénz és hatalom bűvölete. A lehetetlen megkísértése és az újrakezdés lehetősége. Jay még mint szegény sorból származó fiú szeret bele Daisybe, ám a háború elsodorja őket egymástól. A fiú a háború után az eszközökben nem válogatva vagyont szerez, melyet szerelmének visszaszerzésére használ fel.

A századforduló utáni izgalmas, vad és erkölcstelen évek forró hangulatú regénye mintha csak a Moulin Rouge és az Ausztrália rendezője, Baz Luhrmann számára íródott volna: a fantasztikus látvány és hangulat mellett a kiváló színészgárda is látványos mozisikert ígér.

A nagy Gatsby szinkronos előzetes

http://www.youtube.com/watch?v=KwFUd61Wp2s

Ország:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + hat =


Scroll to top