A nagy Gatsby 3D (2013) amerikai film

Az 1920-as évek Amerikájában játszódik A nagy Gatsby (The Great Gatsby) című film, amikor a korlátlan lehetőségeket elsősorban a tiltott alkohol csempészettel lehetett a legteljesebben kihasználni. És Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) ki is használta. A titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története.

A nagy Gatsby 6
A nagy Gatsby: Carey Mulligan és Leonardo DiCaprio

Jay Gatsby történetét már több ízben megfilmesítették, talán a legfigyelemreméltóbb alkotás az 1974-ben készült változat volt, melynek forgatókönyvét Francis Ford Coppola írta, a címszerepeket pedig Robert Redford (Gatsby) és Mia Farrow (Daisy) játszották.

A nagy Gatsby 3D [+12]

amerikai romantikus dráma

Fényképezte: Simon Duggan.
Látvány: Catherine Martin.
Írta: F. Scott Fitzgerald, Baz Luhrmann, Craig Pearce.
Rendezte: Baz Luhrmann

Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher, Tobey Maguire.

Mozibemutató: 2013. május 16.
Forgalmazza az InterCom.
A nagy Gatsby 1
A nagy Gatsby: Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire

Cannes versenyen kívüli nyitófilmje: A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald máig talán legnépszerűbb regényének új filmváltozatában Leonardo DiCaprio játssza a címszerepet, a New Yorkba költöző titokzatos milliomost. Öt nappal az amerikai bemutató után, 2013 május 15-én ezzel a 3D-s filmmel nyílik meg a 66. cannes-i filmfesztivál. A bemutatót eredetileg a téli időszakra tervezte a Warner Bros, de a tesztvetítések arról győzték meg a stúdió vezetőit, hogy a 20-as évek Amerikájában játszódó, szerelemmel, féltékenységgel és jazzel teli történet – amely természetesen 3D-formátumban készült – felveszi a versenyt a nyári megafilmekkel is.

A világ egyik legnépszerűbb regényének filmváltozata csupa csillogás, játékosság és izgalom – nyilatkozta a Warner Bros nemzetközi forgalmazásért felelős elnöke. – Korszerű és feszültséggel teli: a nyári nagy versenyben is meg fogja állni a helyét.

A nagy Gatsby 5
A nagy Gatsby: egy élet egy szerelemért

Ki az a nagy Gatsby?

A csempészett alkohollal, romlottsággal és szerelemmel teli világba csöppen bele Nick Carraway (Tobey Maguire), amikor találkozik Gatsbyvel. A húszas évek Amerikájában járunk, ami igazán a korlátlan lehetőségek hazája: minden lehetséges és semmi sem tilos. Jay Gatsby New York-környéki luxusvillájában a fényűző partik, a titokzatos múlt és ismeretlen eredetű vagyon embere. Különös, magányos férfi, akiről csak annyit tudni: nagyon tud és nagyon szeret élni – és élvezi, ha hatalmas, a pezsgőtől és gazdagságtól bódult vendégsereg veszi körül. Bizalmába fogadja Nicket és neki elárulja furcsa szokásainak titkát: egész életét arra tette fel, hogy visszaszerezze Daisy (Carey Muligan) szerelmét. Amikor azonban találkozik végre a lánnyal és annak férjével, a történet egészen másképp alakul, mint annyi éven át tervezte.

Az amerikai álom

A nagy Gatsby az amerikai álom minden fontos részletét felvonultatja: ambíció, siker, a pénz és hatalom bűvölete. A lehetetlen megkísértése és az újrakezdés lehetősége. Jay még mint szegény sorból származó fiú szeret bele Daisybe, ám a háború elsodorja őket egymástól. A fiú a háború után az eszközökben nem válogatva vagyont szerez, melyet szerelmének visszaszerzésére használ fel.

A századforduló utáni izgalmas, vad és erkölcstelen évek forró hangulatú regénye mintha csak a Moulin Rouge és az Ausztrália rendezője, Baz Luhrmann számára íródott volna: a fantasztikus látvány és hangulat mellett a kiváló színészgárda is látványos mozisikert ígér.

A nagy Gatsby szinkronos előzetes

http://www.youtube.com/watch?v=KwFUd61Wp2s

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =


Scroll to top