A legjobb romantikus filmek 2017-ből

- filmrakat | 2017. november 17. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A romantikus filmek kedvelőinek ez az év is tartogatott és még tartogat is meglepetéseket. A filmvásznon végre magyar romantikus filmet is láthattunk, de nem hiányozhatott a felhozatalból egy 17. századi romantika sem.

A sötét ötven árnyalata

A sötét ötven árnyalata amerikai erotikus film jelenetfotó 1
Még az év elején, februárban láthattuk a Sötét Ötven Árnyalatát, amelyben Anastasia Steele szakít Christian Grey-jel a milliárdossal. A férfi ígéretet tesz, hogy teljesen megváltozik kettejük viszonya, így a kapcsolatot újra kezdik. A kapcsolatukra rossz fényt vetnek Christian démonjai és Anastasia féltékenysége és dühe.

Kincsem

A Kincsem című magyar romantikus filmet még márciusban tekinthettük meg, amely a szabadságharc idején játszódik. Főhősünk Blaskovich Ernő mindenét elveszti a háború ideje alatt és kicsapongó életet él. Kincsem, a ló, nagy változást hoz életébe. Ősi ellenségét Oettingen bárót végre nemes küzdelemben győzheti le. Rivalizálásuk egyre durvább és közben Ernő szerelmes lesz Klara von Oettingenbe, ellensége lányába. Apja gyilkosa vagy a lány fontosabb vajon?

Magas ősz férfi társat keres

A magas ősz férfi társat keres
2017-ben nyáron sem maradtak film nélkül a romantikát kedvelők, hiszen a Magas ősz férfi társat keres bekerült a mozikba. A francia, német, belga romantikus vígjátékban Pierre az özvegy nyugdíjas a főszereplő, aki otthon sem élhet nyugalomban. Lánya megbíz egy fiatal férfit, hogy apját bevezesse a számítőgépek világába. Mivel Pierre már tud bánni az internettel így csatlakozik egy társkereső oldalhoz, ahol megismerkedik egy gyönyörű fiatal hölggyel, aki Flora63 nick névvel van fent az oldalon. A férfi találkozni szeretne a lánnyal, de Alex annak idején olyan képet töltött fel a férfiról az adatlapra, amely miatt egészen más kép alakul ki a férfiről Florában.

Újra otthon

Újra otthon
Az Újra otthont szintén szeptemberben láthattuk, amelynek főszereplője Reese Witherspoon. Los Angelesbe költözik vissza lányaival együtt és 40. születésnapján megismerkedik egy fiatal filmessel. A filmes éppen producert és albérletet keres. Alice anyja, akit Candice Bergen alakít, megengedi a filmesnek, hogy beköltözzön a vendégházba. Egy különleges szerelem van kibontakozóban, amikor betoppan a volt férj, akit Martin Sheen alakít. A féltékenység és a romantika innentől kezdve egymást érik.

Tulipánláz

Tulipánláz amerikai romantikus film jelenetfotó 2
2017 szeptemberében a Tulipánlázat izgulhattuk végig, amely a 17. században játszódik. Egy vagyonos és befolyásos kereskedőhöz kényszerítik Sophiát. A boldogtalan házasság anyagi biztonságot jelent a lánynak, de mást nem. Fiatal festőjével romantikus viszonyba bonyolódik. A két szerelmes elmenekül, de a kereskedő keze messzire elér. Ketten beszállnak egy tulipán-hagyma üzletbe, amely talán segít szabadságuk megváltásában.

Jöjj el napfény

A Jöjj el napfény, idén decemberben kerül be a mozikba, így karácsonykor sem maradunk romantika nélkül. Isabelle-ről a párizsi művésznőről szól a film, aki egy elvált anya és vágyik az igaz szerelemre. Juliette Binoche ebben a filmben nem kapott túl könnyű szerepet, hiszen egyszerre törékeny, egyszerű és sebezhető nőt alakít.

Továbbiak a filmről: , ,

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább