Quantcast

A legjobb magyar film díját a Testről és lélekről nyerte

Testről és lélekről magyar film jelenetfotó
3. Magyar Filmdíj 2018

A Oscar-díj jelölés után Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása egyértelmű esélyes volt a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjra. Végül meg is nyerte, sőt emellett még négy másik díjat is bezsebelhetett. Lássuk, kik részesültek még elismerésben a 3. Magyar Filmdíjon!

Tarolt a Testről és lélekről

2018. március 11-én, vasárnap a 3. Magyar Filmdíj gálaestjén a Vígszínházban 5 műfaji és 16 szakmai kategóriában adták át a 3. Magyar Filmdíjakat.

A legjobb játékfilm díját a Testről és lélekről című alkotásnak ítélték. A filmért Enyedi Ildikó elnyerte a legjobb forgatókönyvért és rendezésért járó díjat is, valamint Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek, Tenki Réka pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.

Borbély Alexandra új filmje: Spirál

Rudolf Péter lett a legjobb férfiszínész a 3. Magyar Filmdíjon
A legjobb férfi főszereplő Rudolf Péter lett az 1945 című filmért.

A közönségdíjat Herendi Gábor a Kincsem című filmje kapta.

A legjobb operatőr a Jupiter holdja című alkotásért Rév Marcell lett, a filmben való munkájáért Ágh Mártonnak a legjobb látványtervezőnek járó elismerést ítélték oda.
A legjobb jelmez díja a 3. Magyar Filmdíjon
A legjobb jelmez díját Bárdosi Ibolya kapta a Kincsem című filmért, Fekete Rita, Makk Ildikó és Jónás Kata pedig a legjobb smink és fodrász kategória díjat nyerte a filmben nyújtott munkájáért.

A legjobb játékfilmes férfi mellékszereplőnek járó díjat Znamenák Istvánnak ítélték Az állampolgár című filmért.

A legjobb zeneszerző díját Szemző Tibor kapta az 1945 című filmért.

A legjobb hangmester Balázs Gábor lett A Viszkis című alkotásért, amelyért Kovács Zoltán a legjobb vágó díját nyerte el.

Budapest Noir (2017) magyar krimi: A legjobb maszk díját nyerte a 3. Magyar Filmdíjon
Budapest Noir (2017) magyar krimi: A legjobb maszk díját nyerte a 3. Magyar Filmdíjon

A legjobb maszk díját Tesner Anna, Halász Judit és Görgényi Réka vehette át a Budapest Noir című filmben való munkájáért.

Televíziós díjak

A legjobb tévéfilmnek járó díjat az Árulók nyerte el (producer Lajos Tamás), amely a további négy televíziós díjat – Fazakas Péter – legjobb rendezés, Sztarenki Dóra – legjobb női főszereplő, Hegedűs D. Géza – legjobb férfi főszereplő, Köbli Norbert – legjobb forgatókönyv – is megkapta.

Legjobb dokumentumfilmnek Tuza-Ritter Bernadett az Egy nő fogságban című alkotása bizonyult, a legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést a Földiek, Freund Ádám rendezése kapta, míg az animációk között a Pataki Szandra rendezte WireLess lett a győztes.

A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megtartott 4. Magyar Filmhéten a közönség a 2017-es év filmterméséből benevezett alkotásokat láthatta. 5 kategóriában 131 film versenyzett.

Scroll to top