A kórus (2014) holland-amerikai filmdráma

A kórus című film főszereplője a kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman, Hollywood egyik legnagyobb legendája, aki az évtizedek során kultikus filmek sorában szerepelt. A Nemzetközi Fiúkórus Akadémia vezetőjét alakítja, akinek egy csiszolatlan gyémánt kerül a kezei közé.

A kórus (BA)
Színes, feliratos, amerikai-holland dráma, 103 perc, 2014

Eredeti cím: Boychoir
Rendezte: François Girard Forgatókönyv: Ben Ripley Producer: Carol Baum, Judy Cairo, Jane Goldenring
Fényképezte: David Franco Vágó: Gaétan Huot

Szereplők: Dustin Hoffman, Garrett Wareing, Debra Winger, Josh Lucas, Kathy Bates

Országos bemutató: 2016. január 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A kórus – filmajánló

A 11 éves Stet nehéz időszakát éli, amit tovább nehezít édesanyja váratlan halála. A fiú zabolázatlan természete mögött tanára azonban látja a tehetséget. Stet-nek fantasztikus énekhangja van, azonban tehetsége kibontakoztatásához szükség lenne számára a megfelelő képzésre, amit az ország első számú amerikai fiúkórusában kaphat meg. A Nemzeti Fiúkórus Akadémia vezetője is látja benne a tehetséget, és a bentlakásos iskolában igazi mentorává válik a fiatalnak. Előtte azonban még a fiúnak meg kell békélnie életével, és megtalálnia a közös hangot a tanárával.

A kórus világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, azóta bejárta a világ filmfesztiváljait, és számos gyerek- és ifjúsági filmfesztiválon vetítették. A film főszereplője a kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman, Hollywood egyik legnagyobb legendája, aki az évtizedek során kultikus filmek sorában szerepelt (Esőember, Kramer kontra Kramer, Diploma előtt, Aranyoskám). A filmben szerepel továbbá az Oscar-díjas Kathy Bates (Tortúra, Schmidt története, Titanic) és a háromszoros Oscar-jelölt Debra Winger (Becéző szavak, Árnyékország, Garni-zóna).

A kórus – filmelőzetes eredeti nyelven

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + tizennyolc =


Scroll to top