A királynőért és a hazáért (2014) francia-ír háborús film

A királynőért és a hazáért (2014) francia-ír háborús drámaAz ötvenes években, a koreai háború idején Billt sorkatonai szolgálatra hívják be a hadseregbe, az ő történetét meséli el A királynőért és a hazáért háborús film. A királynőért és a hazáért (Queen and Country) a rendező John Boorman régóta dédelgetett filmterve, amelynek alapját az az élmény képezi, amikor a rendezőnek 18 évesen be kellett vonulnia a hadseregbe. A film alkotói, sztárjai, jelenetképei és trailere – filmajánló a Filmrakatban.

A királynőért és a hazáért háborús film (12)
Színes, feliratos, francia-ír dráma, 2014

Eredeti cím: Queen and Country

Írta és rendezte: John Boorman
Producer: John Boorman, Kieran Corrigan, Mary Alleguen. Fényképezte: Seamus Deasy. Vágó: Ron Davis

Szereplők: Callum Turner, Caleb Landry Jones, Pat Shortt, David Thewlis, Richard E. Grant

Országos bemutató: 2015. május 7. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A királynőért és a hazáért háborús film egyik jelenete

Filmajánló

John Boorman az öt Oscar-díjra jelölt, részben önéletrajzi Remény és dicsőség című ragyogó filmjének most elkészítette a régen várt folytatását, amelyben a főszereplő, Bill Rohan felnőttként tér vissza a vászonra. Az ötvenes évek elején Billt sorkatonai szolgálatra hívják be a hadseregbe a koreai háború idején. Legjobb barátja és szobatársa a seregben a bajkeverő Percy lesz, akivel nem elég, hogy folyamatosan borsot törnek feletteseik orra alá, de a lányokat is együtt kajtatják a városban. Hiába az egyenruha, a fiatal felnőtteket ugyanazok a dolgok foglalkoztatják, mint úgy általában a többi tinédzsert. Korea pedig olyan illúzió marad számukra, amit sosem fognak megtapasztalni.

A fiatal katonákat ugyanazok a dolgok foglalkoztatják, mint úgy általában a többi tinédzsert.

A királynőért és a hazáért rendezője John Boorman, a brit film legendája, akit pályafutása során ötször jelöltek Oscar-díjra és olyan kultikus filmeket készített, mint a Zsigmond Vilmos fényképezte Gyilkos túra, az Excalibur, és A szabadság ösvényein, de ő rendezte A panamai szabó című John Le Carré-adaptációt és A bűncézárt is. A film világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, a tavalyi Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt. Boorman bejelentése alapján A királynőért és a hazáért valószínűsíthetően a fantasztikus rendező utolsó filmje lesz.

A királynőért és a hazáért háborús film előzetese eredeti nyelven

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen: ,

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top