A keresés (2015) francia film

A keresés (The Search) annak a Michel Hazanavicius rendezőnek a filmje, aki 2011-ben világszenzációt okozott A némafilmes című filmjével, amely Cannes-ban a legjobb színész díját nyerte el, majd összesen további, több mint 150 elismerést kapott, s végül öt Oscar-díjat, közte a legjobb film, rendezés és színész arany szobrocskáját is elnyerte. A Csecsenföldi háborúban játszódó történetben egy szétszakadt csonka család gyermekei próbálnak egymásra lelni.

A keresés (16)
Színes, feliratos, francia dráma, 129 perc, 2015
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Írta és rendezte: Michel Hazanavicius Producer: Michel Hazanavicius, Thomas Langmann Fényképezte: Guillaume Schiffman Vágó: Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius

Szereplők: Bérénice Bejo, Annette Bening, Maksim Emelyanov, Abdul Khalim Mamutsiev

Országos bemutató: 2015. november 12. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Keresés film

A keresés – filmajánló

A háború szabdalta Csecsenföldön egy kisfiú egyedül marad karon ülő kistestvérével, miután szeme láttára gyilkolják meg katonák a szüleit. Mivel fogalma sincs róla, hogyan kell ellátni a csecsemőt, egy ház verandáján hagyja a babát és a menekülők tömegével elindul a legközelebbi menekülttáborba. Az Európai Unió delegáltja, Carole az utcán pillantja meg a magára maradt kisfiút és lakásában szállásolja el pártfogoltját. A nő mellett a fiúcska lassan ismét bízni kezd az emberekben, ám retteg az egyenruhás katonáktól, és nem hajlandó megszólalni, így a vele történtekről sem derül ki semmi. Eközben a halottnak hitt idősebb lánytestvére – az időközben megtalált csecsemővel – a fiú keresésére indul, hogy egyesítse a megmaradt csonka családot.
A keresés plakát
A némafilmes sikere után Hazanavicius most elkészítette dédelgetett filmtervét, amelynek történetét a legendás Fred Zinnemann 1948-as, azonos című Oscar-díjas alkotása szolgáltatta. A második világháború helyett kortárs miliőbe helyezett filmjében a főszerepet az Oscar-jelölt Bérénice Bejo és a négyszeres Oscar-jelölt Annette Bening játssza. A keresés világpremierje a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában volt.

A keresés – trailer

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × kettő =


Scroll to top