Quantcast

A jelenés (2018) francia film

AdatlapTartalomJelenetfotókFilmelőzetes

A jelenés (2018) francia film
Szélhámos, vagy tényleg megjelent neki a Szűzanya?

Egy kis dél-francia faluban egy 18 éves lány azt állítja, Szűz Mária jelent meg számára. Az eseményt hitetlenkedés fogadja, a Vatikán egy oknyomozó újságírót küld a helyszínre, hogy derítse ki, mi az igazság. Az egyház inkább figyelmen kívül hagy egy valódi jelenést, minthogy szentesítsen egy szélhámosságot.

A vizsgálatot egyházi berkekben „kánoni kivizsgálási eljárásnak” nevezik. Mielőtt II. Mátyás király esztergomi érsekké nevezte ki Pázmány Pétert, ő is átesett ezen a bonyolult pápai eljáráson. (Forrás: Kánoni kivizsgálás Pázmány Péterről)

Xavier Giannoli napjaink egyik francia sikerrendezője, aki az elmúlt években olyan filmeket jegyzett, mint a Marguerite – A tökéletlen hang, a Superstar és az Amikor énekes voltam. Bár a címből sokan arra következtethetnének, hogy horror filmet forgatott, A jelenés korántsem a rettegésre alapozott, sőt, sokkal inkább vallásos témájú alkotás.

Nézd meg a film adatlapját, előzetesét, rövid tartalmát és a jelenetfotókat!

A jelenés mozifilm adatlap, plakát

A jelenés (2018) francia film plakátja

Színes, francia film, készült 2018-ban, hossza 140 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: vallásos dráma
Nemzetközi filmadatbázis: L’Apparition
Forgatókönyv: Jacques Fieschi, Xavier Giannoli, Marcia Romano 
Szereplők: Vincent Lindon, Galatéa Bellugi, Patrick d’Assumçao, Anatole Taubman, Elina Löwensohn, Claude Lévèque

Rendezte: Xavier Giannoli
Hazai mozipremier: 2018. augusztus 30.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Egy oknyomozó újságírót a Vatikán egy különleges feladattal bíz meg. Újságírói objektivitása és oknyomozó képessége miatt felkérik, hogy vegyen részt egy vallásos jelenést vizsgáló bizottság munkájában.

Egy kis dél-francia faluban egy 18 éves lány azt állítja, Szűz Mária jelent meg számára. A jelenés után a falu valóságos turisztikai attrakcióvá vált, ahova a világ minden pontjáról érkeznek a zarándokok, hogy személyesen tapasztalják meg a csodát. Az újságíró feladata, hogy kiderítse, a jelenés valódi, vagy az egészet csak a tinédzser találta ki.

A film főszereplője az a Vincent Lindon, aki a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban a legjobb színész díját nyerte meg a Mennyit ér egy ember? című dráma főszerepéért. Lindon olyan közelmúltbeli francia filmsikerekben is szerepelt, mint a Rodin: Az alkotó, vagy az Egy szobalány naplója. Lindon mellett többek között Elina Löwnsohn (Schindler listája, Hosszú jegyesség, Flört) és Anatole Taubman (Elrabolva, A Quantum csendje, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) játssza A jelenés főbb szerepeit.

Jelenetfotók – képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar feliratos előzetes

Scroll to top