Quantcast

A hercegnő és a hét törpe (2019)

Ebben a klasszikus meséket megidéző, humoros történetben a mindenre elszánt, bátor hercegek hiába mentik meg a…

Előzetes, szereplők, plakát, tartalom, mozipremier – Olvass tovább!

A hercegnő és a hét törpe

A hercegnő és a hét törpe (Red Shoes and the Seven Dwarfs)

dél-koreai Animációs film, Mesefilm, 92 perc, korhatár: 6 év

Ebben a klasszikus meséket megidéző, humoros történetben a mindenre elszánt, bátor hercegek hiába mentik meg a tündért a sárkány karmából, mégis átok sújtja őket és zöld törpékké változnak.

Csak a világ legszebb leányának csókja változtathatja vissza őket, amire új külsejükkel nem sok esélyük van. A Fehér Király birodalmában eközben a gonosz királyné azon mesterkedik, hogy szépséget adó varázscipőt készítsen.

Mostohalánya, a kedves, dundi Hófehérke felpróbálja a piros cipellőket és sudár, gyönyörű lánnyá változik. Hamarosan azonban menekülnie kell mostohája haragja elől, és közben még eltűnt édesapját is fel akarja kutatni. Így jut el a törpék otthonába és kezdetét veszi a közös kalandjuk: az elvarázsolt hercegek eredeti külsejükért küzdenek, a hercegnő pedig az apját szeretné visszakapni.


A dél-koreai animációs film a Grimm-testvérek Hófehérke-történetének parodisztikus és csavaros változata, olyan népmesei és klasszikus meseelemekkel vegyítve, mint az Andersen meséből ismert A piros cipellők.

A film zeneszerzője az Emmy-díjas Geoff Zanelli (Barátom, Róbert Gida, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Demóna). A hercegnő és a hét törpe a humoros, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló mesesikerek, mások mellett a Shrek-filmek legjobb hagyományait követi.


A hercegnő és a hét törpe plakát

Rendezte:
Sung-ho Hong

Hazai mozipremier: 2021. május 27.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media
Gyártó: Locus, Sidus Animation
Gyártás éve: 2019

A hercegnő és a hét törpe filmelőzetes

Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − kilenc =

Scroll to top