A dán lány (2015) amerikai film

A film azt meséli el, ahogy Einar Wegenerből Lili Elbe lesz, azaz ilyen volt az első nemváltó műtét a világon. Egy festőművész férje nőként áll modellt feleségének, ahonnan nincs számára visszaút: teljesen nővé kell válnia!

A dán lány (16)
Színes, amerikai film

Eredeti cím: The Danish Girl Gyártó: Universal, 2015

David Eberschoff regénye alapján a forgatókönyvet írta Lucinda Coxon. Operatőr: Danny Cohen Zene: Alexandre Desplat Producerek: Tim Bevan, Eric Fellner, Anne Harrison, Tom Hooper
Rendezte: Tom Hooper

Einar Wegener/Lili Elbe szerepében Eddie Redmayne. További szereplők: Alicia Vikander, Amber Heard, Matthies Schoenaerts

Országos bemutató: 2016. január 28. Bemutatja a UIP-Duna Film
A dán lány film

A dán lány – filmajánló

A lenyűgöző szerelmi történet David Ebershoff könyve alapján készült, és a két művész, Lili Elbe és Gerda Wegener élete ihlette. Einar (később: Lili) és Gerda házasságának és művészetének történetén keresztül tanúi lehetünk annak, ahogy Lili férfiból nővé változik. Egy tréfás modellkedés indítja el az események láncolatát, amikor a férfi női ruhát ölt és meglepve tapasztalja milyen jól érzi magát benne. Mint később kiderült, a nővé válásban innen már nem volt visszaút.

Lili szerepében az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete), a rendező az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde).

A dán lány előzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =


Scroll to top