A dán lány (2015) amerikai film

A film azt meséli el, ahogy Einar Wegenerből Lili Elbe lesz, azaz ilyen volt az első nemváltó műtét a világon. Egy festőművész férje nőként áll modellt feleségének, ahonnan nincs számára visszaút: teljesen nővé kell válnia!

A dán lány (16)
Színes, amerikai film

Eredeti cím: The Danish Girl Gyártó: Universal, 2015

David Eberschoff regénye alapján a forgatókönyvet írta Lucinda Coxon. Operatőr: Danny Cohen Zene: Alexandre Desplat Producerek: Tim Bevan, Eric Fellner, Anne Harrison, Tom Hooper
Rendezte: Tom Hooper

Einar Wegener/Lili Elbe szerepében Eddie Redmayne. További szereplők: Alicia Vikander, Amber Heard, Matthies Schoenaerts

Országos bemutató: 2016. január 28. Bemutatja a UIP-Duna Film
A dán lány film

A dán lány – filmajánló

A lenyűgöző szerelmi történet David Ebershoff könyve alapján készült, és a két művész, Lili Elbe és Gerda Wegener élete ihlette. Einar (később: Lili) és Gerda házasságának és művészetének történetén keresztül tanúi lehetünk annak, ahogy Lili férfiból nővé változik. Egy tréfás modellkedés indítja el az események láncolatát, amikor a férfi női ruhát ölt és meglepve tapasztalja milyen jól érzi magát benne. Mint később kiderült, a nővé válásban innen már nem volt visszaút.

Lili szerepében az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete), a rendező az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde).

A dán lány előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek:

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =


Scroll to top