A bűn éjszakája

A kormány által kijelölt, évi egyszeri 12 órás időszak a bűn éjszakája, amikor büntetlenül lehet ölni.

Mivel Amerikában a mindent elárasztó bűnözés miatt túlzsúfoltak, kezelhetetlenek a börtönök, a kormány megoldásként egy olyan időszakot jelöl ki, melyben következmények nélkül lehet gyilkolni, zárva vannak a kórházak és néma az általános segélyhívó telefon is. Ez A bűn éjszakája (The Purge)

A bűn éjszakája 1
A bűn éjszakája. Odakinn tombol az erőszak. Vajon a ház biztonságot nyújt?

A BŰN ÉJSZAKÁJA [+18]

Színes, amerikai thriller

írta: James DeMonaco
operatőr: Jacques Jouffret
zene: Nathan Whitehead
Producerek: Jason Blum, Michael Bay, Brad Fuller, Andrew Form, Sébastien Kurt Lemercier
Rendezte: James DeMonaco

Szereplők:

James Sandin: Ethan Hawke
Mary: Lena Heady

Országos bemutató: 2013. szeptember 5.
Bemutatja a UIP-Duna Film
A bűn éjszakája két főszereplője
A bűn éjszakája két főszereplője: James Sandin (Ethan Hawke) és Mary (Lena Heady)

Túlzsúfolt börtönök

A bűn éjszakája című film a 2022. év Amerikájába visz el bennünket, amikor a bűnözés már kezelhetetlen méretűvé duzzadt, ennek következtében a börtönök túlzsúfoltak, a férőhely elfogyott. A jövőben játszódó film egy aktuális problémára is felhívja a figyelmet, ugyanis nem csak Amerikában, vagy az elmaradottabb, diktatúráktól, gerillaharcoktól szenvedő államokban túlzsúfoltak a börtönök, hanem Európában is! Egy 2010-es Európa Bizottsági tanulmány szerint Bulgáriában, Cipruson és Olaszországban a börtönök telítettsége több mint 150%-os, hazánk a maga 127%-ával az akkori adatok szerint a negyedik a sorban.

Rettegés
Rettegés

Kevés pénz, nagy siker

A külföldi bemutatókat követően négy nap alatt tizenkétszer annyit hozott a konyhára A bűn éjszakája, mint amennyibe került. A mindössze hárommillió dolláros költségvetésű film hatalmas sikerrel futott az amerikai mozikban. A reklámszakemberek négy dologgal magyarázták a hatalmas kasszasikert. A film alaptörténetével, a végig feszültséget teremtő ötletes megoldásokkal, a főszereplő Ethan Hawke személyével és a film megjelenését megelőző Facebook, Twitter, stb. kampánnyal.

A bűn éjszakája 3
Sandinék beengednek egy üldözöttet, mire a kinti félőrültek megkezdik a ház ostromát

A bűn éjszakája – röviden

A bűn éjszakája a jövő Amerikájában játszódik, ahol a munkanélküliségnél csak a bűnözési ráta alacsonyabb. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy a kormány meghirdette a bűn éjszakája programot. Az év egy bizonyos napján 12 órán keresztül bármilyen bűncselekményt el lehet követni, a rendőrség nem lép közbe, de a mentők vagy a tűzoltók sem, és a dolognak a 12 óra leteltével nem lesz semmilyen következménye. Amikor elszabadul a pokol, a becsületes polgárok erődített otthonaikba vonulnak vissza, onnan hallgatják, mi folyik az utcákon. Baj csak akkor van, ha valaki beenged egy üldözöttet, és a kinti félőrültek megkezdik a ház ostromát. Amikor egy behatoló betör James Sandin zárt közösségébe, olyan események sorozatát indítja be, amely a család szétszakadásával fenyeget. Most Jamesen, a feleségén, Maryn, és a gyermekeiken a sor, hogy túléljék az éjszakát anélkül, hogy olyan szörnyekké változnának, mint akik elől elrejtőztek.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 3 =


Scroll to top