A bűn éjszakája

- filmrakat | 2013. június 17. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A kormány által kijelölt, évi egyszeri 12 órás időszak a bűn éjszakája, amikor büntetlenül lehet ölni.

Mivel Amerikában a mindent elárasztó bűnözés miatt túlzsúfoltak, kezelhetetlenek a börtönök, a kormány megoldásként egy olyan időszakot jelöl ki, melyben következmények nélkül lehet gyilkolni, zárva vannak a kórházak és néma az általános segélyhívó telefon is. Ez A bűn éjszakája (The Purge)

A bűn éjszakája 1

A bűn éjszakája. Odakinn tombol az erőszak. Vajon a ház biztonságot nyújt?

A BŰN ÉJSZAKÁJA [+18]

Színes, amerikai thriller

írta: James DeMonaco
operatőr: Jacques Jouffret
zene: Nathan Whitehead
Producerek: Jason Blum, Michael Bay, Brad Fuller, Andrew Form, Sébastien Kurt Lemercier
Rendezte: James DeMonaco

Szereplők:

James Sandin: Ethan Hawke
Mary: Lena Heady

Országos bemutató: 2013. szeptember 5.
Bemutatja a UIP-Duna Film
A bűn éjszakája két főszereplője

A bűn éjszakája két főszereplője: James Sandin (Ethan Hawke) és Mary (Lena Heady)

Túlzsúfolt börtönök

A bűn éjszakája című film a 2022. év Amerikájába visz el bennünket, amikor a bűnözés már kezelhetetlen méretűvé duzzadt, ennek következtében a börtönök túlzsúfoltak, a férőhely elfogyott. A jövőben játszódó film egy aktuális problémára is felhívja a figyelmet, ugyanis nem csak Amerikában, vagy az elmaradottabb, diktatúráktól, gerillaharcoktól szenvedő államokban túlzsúfoltak a börtönök, hanem Európában is! Egy 2010-es Európa Bizottsági tanulmány szerint Bulgáriában, Cipruson és Olaszországban a börtönök telítettsége több mint 150%-os, hazánk a maga 127%-ával az akkori adatok szerint a negyedik a sorban.

Rettegés

Rettegés

Kevés pénz, nagy siker

A külföldi bemutatókat követően négy nap alatt tizenkétszer annyit hozott a konyhára A bűn éjszakája, mint amennyibe került. A mindössze hárommillió dolláros költségvetésű film hatalmas sikerrel futott az amerikai mozikban. A reklámszakemberek négy dologgal magyarázták a hatalmas kasszasikert. A film alaptörténetével, a végig feszültséget teremtő ötletes megoldásokkal, a főszereplő Ethan Hawke személyével és a film megjelenését megelőző Facebook, Twitter, stb. kampánnyal.

A bűn éjszakája 3

Sandinék beengednek egy üldözöttet, mire a kinti félőrültek megkezdik a ház ostromát

A bűn éjszakája – röviden

A bűn éjszakája a jövő Amerikájában játszódik, ahol a munkanélküliségnél csak a bűnözési ráta alacsonyabb. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy a kormány meghirdette a bűn éjszakája programot. Az év egy bizonyos napján 12 órán keresztül bármilyen bűncselekményt el lehet követni, a rendőrség nem lép közbe, de a mentők vagy a tűzoltók sem, és a dolognak a 12 óra leteltével nem lesz semmilyen következménye. Amikor elszabadul a pokol, a becsületes polgárok erődített otthonaikba vonulnak vissza, onnan hallgatják, mi folyik az utcákon. Baj csak akkor van, ha valaki beenged egy üldözöttet, és a kinti félőrültek megkezdik a ház ostromát. Amikor egy behatoló betör James Sandin zárt közösségébe, olyan események sorozatát indítja be, amely a család szétszakadásával fenyeget. Most Jamesen, a feleségén, Maryn, és a gyermekeiken a sor, hogy túléljék az éjszakát anélkül, hogy olyan szörnyekké változnának, mint akik elől elrejtőztek.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + 1 =