9 dolog, amit nem tudtál Angelina Jolie-ról

Angelina Jolie A tengernél (2015) című filmben

Angelina Jolie A tengernél (2015) című filmben. Filmbéli partnere Brad Pitt volt. (Fotó: Universal)

Angelina Jolie élete nyitott könyv a rajongók számára. Mindenki tudja, hogy kitűnő színész, remek rendező és a magánélete is kész regény. És utóbbi is a nyilvánosság előtt zajlik csakúgy, mint a filmes karrierje.

Azonban vannak olyan dolgok, melyeket még Te sem tudhattál a gyönyörű színésznőről, ezért összegyűjtöttem neked. Kapsz egy csokrot azokból a dolgokból, melyeket még Te sem tudhattál Angelina Jolieról.

Felkészültél? Akkor kezdjük!

Érdekességek Angelina Jolie életéből

Az Örökkévalók főhősei - köztük Angelina Jolie (Fotó: Fórum Hungary)

Az Örökkévalók főhősei - köztük Angelina Jolie (Fotó: Fórum Hungary)

1) Családi Oscar-díjasdi

A gyönyörű színésznő kapott már Oscar-díjat, azaz rendelkezik a legrangosabb filmes elismeréssel. Ezt nem sokan mondhatják el magukról, azt pedig még kevesebben, hogy az édesapjuk is Oscar-díjas. Angelina édesapja John Voight, aki a Hazatérés (1979) című film főszerepéért kapott aranyszobrot.

Angelina a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját kapta az Észvesztő (1999) című filmben nyújtott alakításáért.

2) Nem csak egy férjétől vált el

2019-ben vált el Brad Pitt-től, a válás utórezgései még meg-megjelennek a bulvársajtóban. Ám Pitt előtt is volt már házas Angelina Jolie: első férje Jonny Lee Miller (1996–99), második férje Billy Bob Thornton (2000–03) volt.

Brad Pitt a Volt egyszer egy Hollywood (2019) című amerikai filmben

Brad Pitt a Volt egyszer egy Hollywood (2019) című amerikai filmben

3) Szerelmi háromszög, vagy valami más?

Brad Pitt és Jennifer Aniston igazi álompár volt Hollywoodban. Amikor szétváltak, annak egyértelmű okaként sokan Angelina Jolie-t nevezték meg. A színésznő ezt többször is cáfolta: szerinte Pitt és Aniston kapcsolata már véget őrt, amikor ő összejött a jóképű filmsztárral.

4) Hat gyerek, 3 gyerek, két gyerek = 6 gyerek

Hat gyermeke van. A hatból három örökbefogadott, három saját. Saját gyermekei közt van egy ikerpár. Hogy a hatból éppen hány van az anyánál és hányra vigyáz Brad Pitt? Ez talán még a mai napig sem dőlt el véglegesen...

5) Miért Jolie, ha az apja Voight?

Szülei korán elváltak, a kis Angelina még csak egy éves volt amikor apja elhagyta a családot. A kislány édesanyjához került, világhírű édesapjától az évek során eltávolodott. Talán ez okozta azt, hogy 2002-ben a nevét is megváltoztatta.

A név változtatás nem volt bonyolult, hiszen csak a születési névből - Angelina Jolie Voight - kellett elhagyni az utolsó szót.

6) Apja és lánya a filmen is

Apja és lánya együtt szerepeltek a Lara Croft: Tomb Raider című filmben. A lány a főszerepet kapta, az apa (minő meglepő) Lara Croft apját alakította.

A második filmben (Lara Croft: Tomb Raider 2. – Az élet bölcsője) John Voight már nem kapott szerepet.

A 2018-as Tomb Raider főszereplőjét már nem Angelina Jolienak hívták és apja sem kapott szerepet benne... (Alícia Vikander alakította).

7) Angelina Jolie levetette a melleit!

Az Angelina Jolie érdekességek között meg kell említeni, hogy a mellműtétére nem a szokványos alakformálás (nagyobbítás) miatt volt szükség. Orvosai tanácsára kettős melleltávolításnak vetette magát alá, hogy csökkentse az esélyét a mellrák kialakulásának a szervezetében. Az akkor 37 éves hollywoodi színésznő a műtét okairól a New York Timesban részletesen írt.

Sokan nyilatkoztak elismerően a filmsztár cselekedetéről. Arról, hogy nyíltan vállalva mellműtétjét, példát mutatott a hasonló problémákkal küzdő nőknek.

8) Együtt Meat Loaffal

A filmes karrierje mellett szerepelt videó klippekben is. Ugye erről még nem is hallottál, vagy már rég elfelejtetted? Mutatok egy példát: Meat Loaf - Rock And Roll Dreams Come Through című számának klipjében ő a főszereplő.

Meat Loaf – Rock And Roll Dreams Come Through

9) Színész, rendező, modell, klippekben szerepel és még?

Aktívan kiveszi a részét a társadalmi ügyekből. Jelenleg is az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottja, korábbi jószolgálati nagykövete.


Ezt a 9 momentumot találtam a legérdekesebbnek és legfontosabbnak Angelina Jolie kapcsán. Ahogy láthatod az Ő élete sem mindig fenékig tejfel, de ha hullámvölgybe is kerül, mindig talál kiutat. És szerencsére néha a rendezői székből is feláll és újra a kamera túloldalán mutatja meg tehetségét. Mint most, az Örökkévalók című filmben.


Ha megosztanád gondolataidat a filmsztárral kapcsolatosan, akkor ne fogd vissza magad! Irány a komment szekció! Ha csak egyszerűen tetszett amit olvastál, kérlek bökj egyet a LIKE gombra! Köszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − három =

Scroll to top