Quantcast

66 millió dollár! Ennyit hozott a zseniális marketing trükk

Bevált A Grincs zseniális reklámkampánya, 66 millió dollárt hozott a film. Az alapötlet az volt, hogy a film marketingje legyen olyan, mint Grincs maga: gonoszkodó!

A Grincs (2018) amerikai film: Sikeres reklámkampány = 66 millió dollár
Sikeres reklámkampány = 66 millió dollár

Törték a fejüket A Grincs marketingesei, lett egy ötletük, bejött, és most elégedettek lehetnek. Az lehetett a fő kérdés, hogyan lehet népszerűsíteni egy olyan animációs filmet, amelynek történetét mindenki kívülről ismeri Amerikában.

Dr. Zeuss klasszikus meséje – A Grincs, aki ellopta a karácsonyt – minden háztartásban megvan, az 1966-os klasszikus rajzfilmet, mint nálunk a Reszkessetek, betörőket, minden karácsonykor leadják a tévéállomások, a Jim Carrey-vel készített 2000-es élőszereplős változat pedig úgyszintén nagyon népszerű.

Az Illumination stúdió most készített egy felturbózott, 3D-s, a család minden generációját megszólító animációs változatot, de ez talán még kevés lett volna ahhoz, hogy a film 3 nap alatt 66 millió dollárt hozzon Észak-Amerikában. Kellett egy ötlet.

Az ötlet pedig az lett, hogy ha a Grincs undok, cinikus zöld manó, akkor legyen undok, cinikus, ráadásul testreszabott reklámkampánya, legalábbis a köztéri óriásplakátokon. Így aztán a somolygó Grincs azt üzente hetekkel a premier előtt például a mindig bedugult Time Squeare-en, hogy

„Dudálj csak, attól majd biztos előbbre jutsz”.

A Windy Citynek, azaz Szeles városnak becézett Chicagóban azon poénkodott, hogy

„Vannak ám szelesebb városok is”.

A New York-i metróban:

„Nem baj, a következőt biztos elkapod”

Az iszonyatosan drága lakbérekkel operáló San Franciscóban és környékén:

„Olyan olcsó itt a lakbér”

,

Los Angeles legforgalmasabb és mindig bedugult kereszteződésében pedig:

„Imádom, amikor zöldre vált a lámpa és senki nem moccan”.

A plakátkampány hatalmas kommentcunamit váltott ki az interneten, és valószínűleg ennek köszönhető, hogy a nézők 18 százaléka a 18-24 éves, leginkább mozibajáró korosztályból került ki, amely egyébként kevésbé hajlamos animációs családi filmekre beülni.

A filmet forgalmazó Universal marketingfőnöke, Michael Moses elismerte, hogy a kampány drága és időigényes volt, mivel minden nagyvárosra külön szlogent kellett kitalálni, ráadásul októberben kellett trükkösen reklámozni egy tipikus karácsonyi filmet. De lám, megérte a fáradság.

Forrás: UIP Hírek

Scroll to top