Az 5 legnépszerűbb film az amerikai mozikban hétvégén

A hétvégén az észak-amerikai mozikban a legnépszerűbb film a frissen bemutatott Hang nélkül című horror/thriller volt, mely 50,3 millió dolláros jegyárbevétellel nyerte az mozis hétvégét – írta a Variety.com iparági becslések alapján.

A romantikus filmek és az akció filmek közül egy sem tudta beverekedni magát a legtöbb bevételt hozó öt film közé, ahová a Hang nélkül mellé egy sci-fi, egy vígjáték, egy szuperhősös film és egy dráma került. Nézzük, mely filmek hozták a legtöbbet a konyhára!

Ezek voltak hétvégén a legjobb filmek az amerikai mozikban

Hang nélkül

Emily Blunt. A Hang nélkül című thriller nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét
A Hang nélkül című thriller nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét (A képen a főszereplő Emily Blunt)

A Paramount Pictures filmje ezzel az év második legerősebben nyitó filmje címét is elnyerte, csak a Fekete Párduc februári 202 millió dolláros észak-amerikai debütálása volt nála jobb.

A John Krasinski rendezte horrort először a South by Southwest filmfesztiválon vetítették, a kritikusok körében lelkes fogadtatásra talált. Bevétele felülmúlta a készítők várakozásait is.

A reméltnél jóval sikeresebb nyitás arra utal, hogy a műfaj egyre népszerűbb: tavaly a horror önmagában egymilliárd dolláros jegyárbevételt hozott” – mutatott rá Paul Dergarabedian médiaelemző.

A filmben egy család úgy éli túl a minden hangra lecsapó lények pusztító támadását, hogy elrejtőzik és teljes csendben marad. A Hang nélkül május 3-ától látható a magyar mozikban.

Ready Player One

Ready Player One: Jól teljesít Spielberg sci-fije
Jól teljesít Spielberg sci-fije

Steven Spielberg sci-fije, a Ready Player One második hétvégéjén 25 millió dollárt hozott, így második lett a mozis sikerlistán.

A film teljes észak-amerikai jegyárbevétele ezzel 97 millió dollárra ugrott. A Warner Bros. produkciója más kontinenseken is jól teljesített: eddig 169 millió dollár értékben váltottak rá jegyet.

Szűzőrség

Szűzőrség: ők akarják megállítani lányaikat az elhatározásukban
Ők akarják megállítani lányaikat az elhatározásukban

A kasszasikerlista harmadik helyét a Universal stúdió Szűzőrség című vígjátéka szerezte meg, mely a nyitó hétvégéjét 21,4 millió dollárral zárta, magyar bemutatójára május 3-áig kell várni.

A filmben a szülők akciót terveznek érettségiző lányaik tervének megakadályozására, a tinik ugyanis a banketten akarják elveszíteni a szüzességüket.

Fekete Párduc

Töretlen a Fekete Párduc népszerűsége a mozikban
Töretlen a Fekete Párduc népszerűsége a mozikban

A Fekete Párduc nyolcadik hétvégéjén is a legjobbak közé került, a negyedik helyet 8,8 millió dolláros bevételével érdemelte ki. A Marvel-szuperhősfilm 665,4 millió dolláros észak-amerikai jegyárbevételével minden idők harmadik legsikeresebb filmje lett a Star Wars: Az ébredő Erő és az Avatar mögött.

I Can Only Imagine

A sikerlista ötödik helyén az I Can Only Imagine, a Lionsgate produkciója végzett 8,4 millióval.

Az észak-amerikai kontinensen ez volt az 5 legnépszerűbb film a magunk mögött hagyott hétvégén. Hogy ez az információ milyen befolyással lesz a hazai mozinézőkre, azt egyenlőre nem tudjuk, hisz az új filmek bemutatója nálunk általában később van, mint a tengerentúlon. Az viszont biztosnak látszik, hogy a rettegést kedvelő horror fanok a Hang nélkül-t nem fogják kihagyni…

A filmek hazai bemutatójáról a Mozifilmek 2018 dátum szerinti listájából kaphatsz információt!

Forrás: MTI

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top