Az 5 legnépszerűbb film az amerikai mozikban hétvégén

A hétvégén az észak-amerikai mozikban a legnépszerűbb film a frissen bemutatott Hang nélkül című horror/thriller volt, mely 50,3 millió dolláros jegyárbevétellel nyerte az mozis hétvégét – írta a Variety.com iparági becslések alapján.

A romantikus filmek és az akció filmek közül egy sem tudta beverekedni magát a legtöbb bevételt hozó öt film közé, ahová a Hang nélkül mellé egy sci-fi, egy vígjáték, egy szuperhősös film és egy dráma került. Nézzük, mely filmek hozták a legtöbbet a konyhára!

Ezek voltak hétvégén a legjobb filmek az amerikai mozikban

Hang nélkül

Emily Blunt. A Hang nélkül című thriller nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét
A Hang nélkül című thriller nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét (A képen a főszereplő Emily Blunt)

A Paramount Pictures filmje ezzel az év második legerősebben nyitó filmje címét is elnyerte, csak a Fekete Párduc februári 202 millió dolláros észak-amerikai debütálása volt nála jobb.

A John Krasinski rendezte horrort először a South by Southwest filmfesztiválon vetítették, a kritikusok körében lelkes fogadtatásra talált. Bevétele felülmúlta a készítők várakozásait is.

A reméltnél jóval sikeresebb nyitás arra utal, hogy a műfaj egyre népszerűbb: tavaly a horror önmagában egymilliárd dolláros jegyárbevételt hozott” – mutatott rá Paul Dergarabedian médiaelemző.

Hirdetés

A filmben egy család úgy éli túl a minden hangra lecsapó lények pusztító támadását, hogy elrejtőzik és teljes csendben marad. A Hang nélkül május 3-ától látható a magyar mozikban.

Ready Player One

Ready Player One: Jól teljesít Spielberg sci-fije
Jól teljesít Spielberg sci-fije

Steven Spielberg sci-fije, a Ready Player One második hétvégéjén 25 millió dollárt hozott, így második lett a mozis sikerlistán.

A film teljes észak-amerikai jegyárbevétele ezzel 97 millió dollárra ugrott. A Warner Bros. produkciója más kontinenseken is jól teljesített: eddig 169 millió dollár értékben váltottak rá jegyet.

Szűzőrség

Szűzőrség: ők akarják megállítani lányaikat az elhatározásukban
Ők akarják megállítani lányaikat az elhatározásukban

A kasszasikerlista harmadik helyét a Universal stúdió Szűzőrség című vígjátéka szerezte meg, mely a nyitó hétvégéjét 21,4 millió dollárral zárta, magyar bemutatójára május 3-áig kell várni.

A filmben a szülők akciót terveznek érettségiző lányaik tervének megakadályozására, a tinik ugyanis a banketten akarják elveszíteni a szüzességüket.

Fekete Párduc

Töretlen a Fekete Párduc népszerűsége a mozikban
Töretlen a Fekete Párduc népszerűsége a mozikban

A Fekete Párduc nyolcadik hétvégéjén is a legjobbak közé került, a negyedik helyet 8,8 millió dolláros bevételével érdemelte ki. A Marvel-szuperhősfilm 665,4 millió dolláros észak-amerikai jegyárbevételével minden idők harmadik legsikeresebb filmje lett a Star Wars: Az ébredő Erő és az Avatar mögött.

I Can Only Imagine

A sikerlista ötödik helyén az I Can Only Imagine, a Lionsgate produkciója végzett 8,4 millióval.

Az észak-amerikai kontinensen ez volt az 5 legnépszerűbb film a magunk mögött hagyott hétvégén. Hogy ez az információ milyen befolyással lesz a hazai mozinézőkre, azt egyenlőre nem tudjuk, hisz az új filmek bemutatója nálunk általában később van, mint a tengerentúlon. Az viszont biztosnak látszik, hogy a rettegést kedvelő horror fanok a Hang nélkül-t nem fogják kihagyni…

A filmek hazai bemutatójáról a Mozifilmek 2018 dátum szerinti listájából kaphatsz információt!

Forrás: MTI

Scroll to top