5 érdekesség, amit tudni kell A szüfrazsett filmről

Az év egyik legjobb filmjének ígérkezik A szüfrazsett, amely a feminista mozgalom korai, harcos szakaszát mutatja be. Ezért érdemes néhány dolgot előre tudni a produkcióval kapcsolatban.

Filmajánló 2015: A szüfrazsett angol film
1. A főszereplő, Carey Mulligan számára nagy jelentőséggel bír a film plakátja, amelynek középpontjában ő áll. A film plakáton szereplő szlogenje így szól: Anyák. Lányok. Lázadók. E három szó a színésznőre is vonatkoztatható, aki nemrég szülte meg kislányát, és lázadó alkat.

2. A filmnek eredetileg Harag lett volna a címe, aztán kiderült, hogy Brad Pitt tankos eposzát is így hívják, ezért változtatni kellett.

3. Meryl Streep titokban készült a szerepére. A háromszoros Oscar-díjas színésznő a szüfrazsettek karizmatikus vezetőjét alakítja a filmben, aki az egyik csúcsjelenetben gyújtó hangú beszédet mond, amit a tömeg hatalmas ujjongással fogad. A jelenetet nem próbálták el a statisztákkal, hogy valódi legyen a kitörő lelkesedés, amikor a színésznő megjelenik, ezért Streep egyedül készült a beszédre. Az ötlet be is vált.

4. A szüfrazsett stábja forgathatott először a brit Parlamentben. Számos kérelem után, a témára való tekintettel beengedték a filmeseket a nagy múltú épületbe. Korábban ha egy film jelenetei a Parlamentben játszódtak, mindig díszletet kellett építeni.

5. A női főszereplők azonnal megvoltak, a férfiakat viszont sokáig kellett kasztingolni. A három női főszereplő, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter és Meryl Streep az alkotók első választása volt, és ők azonnal igent is mondtak. A férfi szereplőkkel viszont sokáig kellett bajmolódni, mert arra panaszkodtak, hogy nem elég jelentős a feladatuk, mivel a nők vannak előtérben…

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × három =


Scroll to top