5 érdekesség, amit tudni kell A szüfrazsett filmről

Az év egyik legjobb filmjének ígérkezik A szüfrazsett, amely a feminista mozgalom korai, harcos szakaszát mutatja be. Ezért érdemes néhány dolgot előre tudni a produkcióval kapcsolatban.

Filmajánló 2015: A szüfrazsett angol film
1. A főszereplő, Carey Mulligan számára nagy jelentőséggel bír a film plakátja, amelynek középpontjában ő áll. A film plakáton szereplő szlogenje így szól: Anyák. Lányok. Lázadók. E három szó a színésznőre is vonatkoztatható, aki nemrég szülte meg kislányát, és lázadó alkat.

2. A filmnek eredetileg Harag lett volna a címe, aztán kiderült, hogy Brad Pitt tankos eposzát is így hívják, ezért változtatni kellett.

3. Meryl Streep titokban készült a szerepére. A háromszoros Oscar-díjas színésznő a szüfrazsettek karizmatikus vezetőjét alakítja a filmben, aki az egyik csúcsjelenetben gyújtó hangú beszédet mond, amit a tömeg hatalmas ujjongással fogad. A jelenetet nem próbálták el a statisztákkal, hogy valódi legyen a kitörő lelkesedés, amikor a színésznő megjelenik, ezért Streep egyedül készült a beszédre. Az ötlet be is vált.

4. A szüfrazsett stábja forgathatott először a brit Parlamentben. Számos kérelem után, a témára való tekintettel beengedték a filmeseket a nagy múltú épületbe. Korábban ha egy film jelenetei a Parlamentben játszódtak, mindig díszletet kellett építeni.

5. A női főszereplők azonnal megvoltak, a férfiakat viszont sokáig kellett kasztingolni. A három női főszereplő, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter és Meryl Streep az alkotók első választása volt, és ők azonnal igent is mondtak. A férfi szereplőkkel viszont sokáig kellett bajmolódni, mert arra panaszkodtak, hogy nem elég jelentős a feladatuk, mivel a nők vannak előtérben…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − hét =


Scroll to top