39. Torontói Filmfesztivál

2014 szeptember 4. és 14. között tartják meg a 39. Torontói Filmfesztivált. A nyitófilm a Robert Downey jr. és Robert Duvall főszereplésével készült The Judge című alkotás lesz.

Robert Downey jr. filmjével indul a 39. Torontói Filmfesztivál
Robert Downey jr. filmjével indul a 39. Torontói Filmfesztivál

Torontói Filmfesztivál (TIFF)

Piers Handling fesztiváligazgató “megindító, színes történetként” írta le a Fesztivál nyitófilmjeként  debütáló The Judge című alkotást, amely “a családról, kötelességről és a múltra emlékezés fontosságáról” szól.

A feszült drámában Downey jr. nagyvárosi ügyvédet alakít, aki hazatér kis szülővárosába, amikor kiderül, hogy a bíróként ott dolgozó apját (Duvall) gyilkossággal vádolják.

“Downey jr. és Duvall fantasztikus a filmben, David Dobkin rendező gazdag, kitűnő alakításokat hozott ki színészeiből” – csinált kedvet a filmhez Cameron Bailey, a TIFF művészeti vezetője. A további szerepekben Vera Farmiga, Vincent D’Onofrio, Jeremy Strong és Billy Bob Thornton is látható.

A szeptember 4. és 14. között futó 39. Torontói Filmfesztivál műsorán 13 gálavetítést és 46 különleges bemutatót terveznek. Műsorra tűzik The Theory of Everything című Stephen Hawkingról szóló brit életrajzi filmet, a The Riot Club című brit thrillert és egy újabb brit alkotás, Alan Rickman XIV. Lajos udvarában játszódó A Little Chaos című drámájának világpremierje zárja a kanadai fesztivált.
Tavaly a fesztivál fődíját, a közönségdíjat a később több Oscarral jutalmazott 12 év rabszolgaság kapta – emlékeztetett a BBC News.

MTI | BBC

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top