39. Torontói Filmfesztivál

- filmrakat | 2014. július 29. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

2014 szeptember 4. és 14. között tartják meg a 39. Torontói Filmfesztivált. A nyitófilm a Robert Downey jr. és Robert Duvall főszereplésével készült The Judge című alkotás lesz.

Robert Downey jr. filmjével indul a 39. Torontói Filmfesztivál

Robert Downey jr. filmjével indul a 39. Torontói Filmfesztivál

Torontói Filmfesztivál (TIFF)

Piers Handling fesztiváligazgató “megindító, színes történetként” írta le a Fesztivál nyitófilmjeként  debütáló The Judge című alkotást, amely “a családról, kötelességről és a múltra emlékezés fontosságáról” szól.

A feszült drámában Downey jr. nagyvárosi ügyvédet alakít, aki hazatér kis szülővárosába, amikor kiderül, hogy a bíróként ott dolgozó apját (Duvall) gyilkossággal vádolják.

“Downey jr. és Duvall fantasztikus a filmben, David Dobkin rendező gazdag, kitűnő alakításokat hozott ki színészeiből” – csinált kedvet a filmhez Cameron Bailey, a TIFF művészeti vezetője. A további szerepekben Vera Farmiga, Vincent D’Onofrio, Jeremy Strong és Billy Bob Thornton is látható.

A szeptember 4. és 14. között futó 39. Torontói Filmfesztivál műsorán 13 gálavetítést és 46 különleges bemutatót terveznek. Műsorra tűzik The Theory of Everything című Stephen Hawkingról szóló brit életrajzi filmet, a The Riot Club című brit thrillert és egy újabb brit alkotás, Alan Rickman XIV. Lajos udvarában játszódó A Little Chaos című drámájának világpremierje zárja a kanadai fesztivált.
Tavaly a fesztivál fődíját, a közönségdíjat a később több Oscarral jutalmazott 12 év rabszolgaság kapta – emlékeztetett a BBC News.

MTI | BBC

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Lajkó – cigány az űrben (2018) magyar vígjáték

Lajkó – cigány az űrben: alternatív történelem
A Lajkó – cigány az űrben egy olyan alternatív történelmet mesél el, mely szerint egy...
Tovább

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább