Ez a film nyitja meg a 2018-as cannes-i filmfesztivált

A világ egyik legrangosabb filmes eseményét ismét, immár hetvenegyedszer rendezik meg 2018-ban a franciaországi Cannesban. Mint ismeretes a filmes versengés az Arany Pálmáért folyik. Kiderült, hogy a fesztivál nyitófilmje egy Oscar-díjas iráni rendező pszichológiai thrillere lesz, aki a női és a férfi főszerepre olyan filmsztárokat nyert meg, aki szintén elnyerték már az amerikai filmakadémia arany szobrát.

Írásunkból kiderül az is mikor kezdődik pontosan a rangos filmes esemény és hogy ki lesz a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke

Aszgar Farhadi rendező Everybody Knows című filmjével nyit Cannes

Cannes Filmfesztivál 2018: a fesztivál hírei
Cannes Filmfesztivál 2018: a fesztivál hírei

Aszgar Farhadi iráni rendező Everybody Knows című spanyolul forgatott filmjével veszi kezdetét május 8-án a 71. cannes-i fesztivál – jelentették be csütörtökön a szervezők.

A pszichológiai thriller főszerepeit Penélope Cruz és Javier Bardem alakítják.

Az Ibériai-félszigeten forgatott film az Oscar-díjas iráni rendező nyolcadik alkotása. A film főhőse Laura (Penélope Cruz), aki férjével (Javier Bardem) és gyerekeivel Buenos Airesben él, de egy családi ünnep alkalmából családjával hazalátogat spanyolországi szülőfalujába, ahol egy váratlan esemény felkavarja az életét – olvasható a fesztivál közleményében.

Penélope Cruz és Javier Bardem immár negyedszer szerepelnek közösen a filmvásznon. Az Everybody Knows mellett a Jamón, Jamón (1992), a Vicky Cristina Barcelona (2008), és a Loving Escobar (2017) filmekben játszottak együtt. A cannes-i nyitófilmben biztosan nem volt nehéz házaspárt alakítaniuk, hiszen 2010 óta az életben is egy párt alkotnak.

Aszgar Farhadi visszatérő vendége a cannes-i fesztiválnak: 2013-ban A múlt című Párizsban forgatott filmjében nyújtott alakításért Bérénice Bejo francia színésznő vehette át a legjobb női alakítás díját, két évvel ezelőtt pedig az Iránban játszódó Az ügyfél a legjobb forgatókönyv és a legjobb férfialakítás díját (Shahab Hosseini) díját vihette haza, majd elnyerte az Oscar-díjat a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

Emlékeztetőül: tavaly a svéd Ruben Östlund The Square (A négyzet) című alkotása nyerte el az Arany Pálmát a 70. Cannes-i Filmfesztiválon.

A 71. cannes-i filmfesztivál május 8-án nyílik meg a francia Riviérán és már azt is tudjuk, hogy a nyitófilmje a Everybody Knows című pszichológiai thriller lesz Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével. A rangos filmes fesztivál május 19-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz. A hivatalos versenyprogramot április 12-én teszik közzé.

Forrás: MTI, Wikipédia

Scroll to top