Ez a film nyitja meg a 2018-as cannes-i filmfesztivált

A világ egyik legrangosabb filmes eseményét ismét, immár hetvenegyedszer rendezik meg 2018-ban a franciaországi Cannesban. Mint ismeretes a filmes versengés az Arany Pálmáért folyik. Kiderült, hogy a fesztivál nyitófilmje egy Oscar-díjas iráni rendező pszichológiai thrillere lesz, aki a női és a férfi főszerepre olyan filmsztárokat nyert meg, aki szintén elnyerték már az amerikai filmakadémia arany szobrát.

Írásunkból kiderül az is mikor kezdődik pontosan a rangos filmes esemény és hogy ki lesz a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke

Aszgar Farhadi rendező Everybody Knows című filmjével nyit Cannes

Cannes Filmfesztivál 2018: a fesztivál hírei
Cannes Filmfesztivál 2018: a fesztivál hírei

Aszgar Farhadi iráni rendező Everybody Knows című spanyolul forgatott filmjével veszi kezdetét május 8-án a 71. cannes-i fesztivál – jelentették be csütörtökön a szervezők.

A pszichológiai thriller főszerepeit Penélope Cruz és Javier Bardem alakítják.

Az Ibériai-félszigeten forgatott film az Oscar-díjas iráni rendező nyolcadik alkotása. A film főhőse Laura (Penélope Cruz), aki férjével (Javier Bardem) és gyerekeivel Buenos Airesben él, de egy családi ünnep alkalmából családjával hazalátogat spanyolországi szülőfalujába, ahol egy váratlan esemény felkavarja az életét – olvasható a fesztivál közleményében.

Penélope Cruz és Javier Bardem immár negyedszer szerepelnek közösen a filmvásznon. Az Everybody Knows mellett a Jamón, Jamón (1992), a Vicky Cristina Barcelona (2008), és a Loving Escobar (2017) filmekben játszottak együtt. A cannes-i nyitófilmben biztosan nem volt nehéz házaspárt alakítaniuk, hiszen 2010 óta az életben is egy párt alkotnak.

Aszgar Farhadi visszatérő vendége a cannes-i fesztiválnak: 2013-ban A múlt című Párizsban forgatott filmjében nyújtott alakításért Bérénice Bejo francia színésznő vehette át a legjobb női alakítás díját, két évvel ezelőtt pedig az Iránban játszódó Az ügyfél a legjobb forgatókönyv és a legjobb férfialakítás díját (Shahab Hosseini) díját vihette haza, majd elnyerte az Oscar-díjat a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

Emlékeztetőül: tavaly a svéd Ruben Östlund The Square (A négyzet) című alkotása nyerte el az Arany Pálmát a 70. Cannes-i Filmfesztiválon.

A 71. cannes-i filmfesztivál május 8-án nyílik meg a francia Riviérán és már azt is tudjuk, hogy a nyitófilmje a Everybody Knows című pszichológiai thriller lesz Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével. A rangos filmes fesztivál május 19-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz. A hivatalos versenyprogramot április 12-én teszik közzé.

Forrás: MTI, Wikipédia

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top