2014 legnagyobb bevételét az Amerikai mesterlövész jegyezte

- filmrakat | 2015. március 10. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Minden mesterlövész legjobbika - a moziban is!Ha végignézünk a 2014-es bemutatású filmek listáján, akkor más jelölt is megszerezhette volna a legnagyobb bevételt jegyző film címét, ám az amerikaiak úgy döntöttek, hogy az Amerikai mesterlövészt nézik meg a legtöbben a moziban.

Clint Eastwood Amerikai mesterlövész című filmje hozta a legtöbb bevételt eddig a 2014-ben az Egyesült Államokban bemutatott filmek közül, megelőzve Az éhezők viadala – A kiválasztott 1. című alkotást is. A Bradley Cooper főszereplésével készült mozi 337,2 millió dollárt (94,7 milliárd forint) hozott tavaly decemberi premierje óta az Egyesült Államokban. Eközben Az éhezők viadala legújabb epizódja ennél némileg alacsonyabb, 336,8 millió dollár (94,5 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el – írja a BBC.

Az iraki háborúban játszódó, és Chris Kyle mesterlövész tevékenységét megelevenítő film Clint Eastwood legsikeresebb mozija eddig. Emellett a Variety adatai szerint az Amerikai mesterlövész az első olyan alkotás az 1998-as Ryan közlegény megmentése óta, amely ugyan 17 éven aluliaknak nem ajánlott minősítést kapott, mégis a legnagyobb bevételt hozta a tavaly forgalmazni kezdett filmek közül.
Az Amerikai mesterlövészt már december 25-én forgalmazni kezdték korlátozottan – Los Angeles, New York és Dallas kisebb filmszínházaiban – azért, hogy a produkciót jelölhessék az idei Oscar-díjakra. A teljes körű forgalmazás csak januárban kezdődött meg.
A mozit hat Oscarra jelölték, köztük a legjobb filmnek és a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerésekre is, azonban végül csupán a film hangmérnöki teljesítményét díjazta az amerikai filmakadémia.

Az amerikai nézők körében tapasztalt népszerűsége ellenére, a filmet sokan kritizálták az iraki háború és Chris Kyle ábrázolásának módja miatt.

Eközben a Transformers: A kihalás kora című film továbbra is 2014 legnagyobb bevételt hozó mozijának számít az Egyesült Államokon kívül, a népszerű franchise legutóbbi része mintegy 1,1 milliárd dollárt (309 milliárd forint) hozott, miközben az Amerikai mesterlövész csupán 140 millió dollár (39 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el szülőhazáján kívül.

Forrás: MTI | BBC 2015.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 + tizenhat =

Címlapról

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább