Itt megtudhatod hogyan rekonstruálta Tarantino az 1969-es Hollywoodot!

Volt egyszer egy Hollywood forgatási kép
Kiderül a cikkből, hogy alkották meg az 1969-es Hollywoodot. Nem digitális trükkel!

Azt gondolhatnád, hogy az 1969-es Hollywood, a kornak megfelelő utcák rekonstruálása a mai számítógépes trükkök világában gyerekjáték. A rendező azonban ragaszkodik a régi, bevált módszerekhez. Nem alkalmazott digitális trükköket, a korabeli Hollywood Boulvard újrateremtéséhez!

Quentin Tarantino szuperképessége: hogy mindig meg tudja lepni a nézőit.

A Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon A Time… In Hollywood, hazai bemutató: augusztus 15.), amely egy karrierje csúcsán túlkerült színész és a kaszkadőre (Leonardo DiCaprio és Brad Pitt) találkozását meséli el Sharon Tate-tel (Margot Robbie), a valóban tragikus véget ért színésznővel, nem sokkal azelőtt, hogy a Manson-banda lecsapott rá.

A film az Egyesült Államokban már egy hete megy a mozikban, és múlt heti bemutatója Tarantino sikerekben bővelkedő pályájának legnagyobb bevételét hozta: ilyen jól még a Mester egyik filmje sem nyitott, több mint 40 millió dollár bevételt gyűjtött egyetlen hétvége alatt.

Digitális trükkök nélküli forgatás

A film persze nem volt olcsó: 90 millió dollárból készült el, amit részben a sztárszereposztás indokolhat, részben az, hogy Tarantino kedvéért, aki nem szereti a digitális trükköket, az egész Hollywood Boulvard-t újra kellett alkotni 1969-es állapotában. És mert a város úgy járult hozzá a forgatáshoz, hogy egyszerre csak a legendás út egyik felét zárják le, a kamera is egyszerre csak az egyik oldalra, majd egy hónappal később a másik oldalra nézett.

És amerre a Brad Pitt-Leonardo DiCaprio páros elautózott, hatalmas darukról lógatták a meglévő portálok elé, az aprólékos pontossággal rekonstruált régi portálokat.

– Olyan volt, mint egy kommandós támadás – nyilatkozta a film díszlettervezője, Nancy Haigh, mindent hosszan begyakoroltunk egy üres hangárban, hogy a terepen már óramű szerű pontossággal működjünk. És összejött!

Figyeld a TV-Spotban a korabeli Hollywoodot is!

Forrás, fotó: IC Press

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =


Scroll to top