Quantcast

Itt megtudhatod hogyan rekonstruálta Tarantino az 1969-es Hollywoodot!

Volt egyszer egy Hollywood forgatási kép
Kiderül a cikkből, hogy alkották meg az 1969-es Hollywoodot. Nem digitális trükkel!

Azt gondolhatnád, hogy az 1969-es Hollywood, a kornak megfelelő utcák rekonstruálása a mai számítógépes trükkök világában gyerekjáték. A rendező azonban ragaszkodik a régi, bevált módszerekhez. Nem alkalmazott digitális trükköket, a korabeli Hollywood Boulvard újrateremtéséhez!

Quentin Tarantino szuperképessége: hogy mindig meg tudja lepni a nézőit.

A Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon A Time… In Hollywood, hazai bemutató: augusztus 15.), amely egy karrierje csúcsán túlkerült színész és a kaszkadőre (Leonardo DiCaprio és Brad Pitt) találkozását meséli el Sharon Tate-tel (Margot Robbie), a valóban tragikus véget ért színésznővel, nem sokkal azelőtt, hogy a Manson-banda lecsapott rá.

A film az Egyesült Államokban már egy hete megy a mozikban, és múlt heti bemutatója Tarantino sikerekben bővelkedő pályájának legnagyobb bevételét hozta: ilyen jól még a Mester egyik filmje sem nyitott, több mint 40 millió dollár bevételt gyűjtött egyetlen hétvége alatt.

Digitális trükkök nélküli forgatás

A film persze nem volt olcsó: 90 millió dollárból készült el, amit részben a sztárszereposztás indokolhat, részben az, hogy Tarantino kedvéért, aki nem szereti a digitális trükköket, az egész Hollywood Boulvard-t újra kellett alkotni 1969-es állapotában. És mert a város úgy járult hozzá a forgatáshoz, hogy egyszerre csak a legendás út egyik felét zárják le, a kamera is egyszerre csak az egyik oldalra, majd egy hónappal később a másik oldalra nézett.

És amerre a Brad Pitt-Leonardo DiCaprio páros elautózott, hatalmas darukról lógatták a meglévő portálok elé, az aprólékos pontossággal rekonstruált régi portálokat.

– Olyan volt, mint egy kommandós támadás – nyilatkozta a film díszlettervezője, Nancy Haigh, mindent hosszan begyakoroltunk egy üres hangárban, hogy a terepen már óramű szerű pontossággal működjünk. És összejött!

Figyeld a TV-Spotban a korabeli Hollywoodot is!

Forrás, fotó: IC Press

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − tizenegy =

Scroll to top