150 milligramm francia dráma (2017)

Sidse Babett Knudsen a 150 miligramm című filmbenIrène Frachon a franciaországi Brest kórházában dolgozik tüdőspecialistaként. Az orvos egy nap megdöbbentő felfedezést tesz… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

150 milligramm dráma

150 milligramm francia dráma 2017 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, francia film, készült 2017-ban, hossza 128 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: La fille de Brest

Forgatókönyv: réne Frachon regényéből a forgatókönyvet írta: Emmanuelle Bercot, Séverine Bosschem
Szereplők: Sidse Babett Knudsen, Benoit Magimel, Charlotte Laemmel, Gustave Kervern
Rendezte: Emmanuelle Bercot

Magyarországi bemutató: 2017. március 2.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

150 milligramm rövid tartalma – filmajánló

Irène Frachon a franciaországi Brest kórházában dolgozik tüdőspecialistaként. Az orvos egy nap rájön, hogy közvetlen kapcsolat van több titokzatos haláleset és egy, a kormány által engedélyezett gyógyszer használata között. Az orvos elkeseredett szélmalomharcba kezd, hogy kiderítse az igazságot a gyógyszercégről, és bebizonyítsa, hogy az általuk forgalomba hozott termék mellékhatásai miatt több száz páciens halt meg. Irène addig nem nyugszik, amíg a sajtó segítségével fel nem göngyölítheti és nyilvánosságra nem hozhatja a botrányt…

A rendezőként (Bettie-mobil, Fel a fejjel!) és színészként (Az én szerelmem) is elismert francia Emmanuelle Bercot legújabb alkotásában Irène Frachon Mediator 150mg című könyvét filmesítette meg. Frachon, akit a francia Erin Brockovich-ként is emlegetnek, saját tapasztalatai alapján írta meg a leleplező regényt. A 150 mg főszerepében a BAFTA- és César-díjas dán Sidse Babett Knudsen (Inferno, Egyszer fent, egyszer lent) és a szintén César-díjas Benoit Magimel (A gyűlölet, A zongoratanárnő, Bíbor folyók 2.) látható. A 150 mg világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és az ‘A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon versenyben volt. A 150 mg-ot két kategóriában jelölték a Francia Filmakadémia rangos elismerésére, a César-díjra (legjobb színésznő, adaptált forgatókönyv).
A 150 mg-ot két kategóriában jelölték a Francia Filmakadémia rangos elismerésére

Fotók: Vertigo Media Kft

Filmelőzetes

 

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top